Ομοφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους: Θύμα περιγράφει τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε – Έντονες αντιδράσεις στα social media (video)
Με αναρτήσεις στο Instagram, ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους ζητά από άτομα που έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών να επικοινωνήσουν μαζί του, καθώς συγκεντρώνεται υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική δίκη.
Υπενθυμίζεται ότι η άνευ προηγουμένου ομαδική επίθεση σε δύο non binary άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι και την επέμβαση της Αστυνομίας και την σύλληψη 21 ατόμων. Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), μεγάλη ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.
Όπως επισημαίνει στα σχετικά post το θύμα της επίθεσης, αυτό που αισθάνεται δεν είναι σοκ αλλά ντροπή για τους δράστες αλλά και για τον κόσμο που απλώς παρακολουθούσε την επίθεση και δεν έκανε τίποτα για βοηθήσει τα δύο non binary άτομα. «Τα δικαστήρια έρχονται σε λίγο καιρό. Μαζεύουμε κόσμο. Και θα βγούμε και στα κανάλια αύριο μεθαύριο. Παρακαλώ βάλτε μυαλό».
Σε προηγούμενη ανάρτηση, το ίδιο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξέφραζε αποφασιστικότητα να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες.
«Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Θα μάθετε τι σημαίνει σεβασμός, θα μάθετε να εσωτερικεύετε όλο αυτόν τον θυμό με τα εαυτά σας, και όχι να εκφράζεστε επιθετικά σε άλλα άτομα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία επίθεση που δέχομαι, βέβαια ποτέ ξανά σε τέτοιο scale. Αλλά θα σας πω, ότι δεν θα τα βάλω κάτω, θα φτάσω στα άκρα να τιμωρηθούν και να παραδειγματιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές! Άμα χρειαστεί θα πληρώσω και με την ίδια μου την ζωή.
Για όλα τα 20 χρόνια που ζω και παλεύω, θα τα χαρίσω προς όλα τα άτομα που έχουν χαθεί άδικα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε το ελεύθερο να επιτίθεστε σε μειονότητες, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχετε καμία ελευθερία. Όχι κοινωνική, αλλά προσωπική, και για αυτό σας λυπάμαι πραγματικά, που δεν έχετε εκφραστεί ούτε μία φορά στην ζωή σας αληθινά, που δεν θα καταφέρετε ποτέ να μάθετε τι σημαίνει αλληλεγγύη».
Πηγή