Δεν ξεκινάει η Εξεταστική για τα Τέμπη: Μπήκε μέσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και δεν φεύγει με τίποτα!


Δεν ξεκινάει η Εξεταστική για τα Τέμπη: Μπήκε μέσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και δεν φεύγει με τίποτα!


Διαφ.


Διακόπηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα και την άρνησή της να αποχωρήσει σε σχετική προτροπή του προέδρου Δημήτρη Μακρόπουλου.

Ειδικότερα, με σχετική απόφαση, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει εξαιρεθεί από την Εξεταστική Επιτροπή, ωστόσο πριν από λίγη ώρα μπήκε στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Δείτε επίσης: Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

Η κυρία Κωνσταντοπουλου, απαντώντας στον πρόεδρο της Εξεταστικής που της ζήτησε να αποχωρήσει, είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει από την αίθουσα.

Έτσι, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κατευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, για τις περαιτέρω ενέργειες. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 10 Μαρτίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο OPEN, είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, η κυρία Κωνσταντοπούλου, που είναι η δικηγόρος τριών οικογενειών θυμάτων ανέφερε πως: “Θα καταθέσουμε στον εφέτη ειδικό ανακριτή αίτηση για επιληφθεί της διαδικασίας συγκάλυψης η οποία εκτυλίσσεται στη Βουλή”

“Αυτό που συμβαίνει από τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Μαρκόπουλο κατά του οποίου θα καταθέσουμε πρόταση μομφής όπως και σε όλο το προεδρείο της ΝΔ, καθώς ενεργούν και διαπράττουν συγκάλυψη και υπόθαλψη των υπαιτίων. Έγινε προσπάθεια να κλείσει η επιτροπή την ώρα που έχει διαβιβαστεί και δεν έχει εξεταστεί μεγάλο κομμάτι της ποινικής δικογραφίας.

Έπεσε μονός-διπλός ο κ. Μαρκόπουλος να μην φτάσουν τα στοιχεία. Φύγανε 22 Φεβρουαρίου από τη Λάρισα και μέχρι 28 Φεβρουαρίου παριστάνανε πως δεν τα είχαν παραλάβει. Ο κ. Μαρκόπουλος θα έπρεπε να ντρέπεται, θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί”, συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

“Είναι ένα πρόσωπο ανεκδιήγητο. Στοχοποίησε οποιονδήποτε ήθελε να ερευνήσει, με πρώτη εμένα. Έχει επιτεθεί σε όποιον βουλευτή προσπαθεί να κάνει ερωτήσεις. Προσπαθεί πολύ οργανωμένα να αποπροσανατολίζει την κουβέντα και τη συζήτηση. Θα κάνουμε αίτηση εξαίρεσής του και μομφή στο πρόσωπό του όπως και στο προεδρείο.

Δεν δικαιούται να κλείσει τις διαδικασίες με τον βίαιο τρόπο που το δρομολογεί και επειδή έχει σύγκρουση συμφερόντων, γιατί εξυπηρετεί τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να εξαιρεθεί”, είχε πει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Πηγή