Η «αόρατη» Νεολαία της Χρυσής Αυγής πίσω από το ομοφοβικό πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη


Η «αόρατη» Νεολαία της Χρυσής Αυγής πίσω από το ομοφοβικό πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη


Διαφ.


Η επίθεση νεαρών κατά δύο ατόμων τρανς στην πλατεία Αριστοτέλους, το περασμένο Σάββατο, αλλά και οι επιστολές που βρήκαν τοιχοκολλημένες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος και Άννα Ευθυμίου, που είχαν την υπογραφή της Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δημιουργούν ερωτηματικά σε ό,τι αφορά στους πυρήνες της εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, αλλά μάλλον και για τη στάση της Εισαγγελίας.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αθηναίων: Ορκίζεται χωριστά την Παρασκευή (29/12) ο Ηλίας Κασιδιάρης – Το παρασκήνιο

Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε το 2020, σε πρώτο βαθμό, ως εγκληματική οργάνωση και πλέον δεν υπάρχουν ούτε γραφεία του πρώην κόμματος, ούτε φυσικά και ιστοσελίδα.

Ισχύει όμως το ίδιο και για τη Νεολαία της Χρυσής Αυγής;

Όχι, διότι και γραφεία διαθέτουν, τα οποία αποκαλούν «Εθνικιστικό Στέκι ΣΑΡΙΣΑ» και ιστοσελίδα, η οποία ενημερώνεται κανονικά για τις δράσεις των μελών της.
Φανατικά νεαρής ηλικίας μέλη της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη συνέχισαν να έχουν ενεργή δράση ακόμα και όταν το κόμμα κατέβασε «ρολά», όπως μαρτυρούν βίντεο στο youtube.

Τον Φεβρουάριο του 2023 έκαναν παρέμβαση στο αλβανικό προξενείο, στη Θεσσαλονίκη.
Τον Δεκέμβριο του 2022 μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως μαρτυρούσαν και οι σημαίες που κρατούσαν στα χέρια τους, πραγματοποίησαν πορεία στη Φλώρινα.

Συγκέντρωση, επίσης, πραγματοποίησαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2022.

Επίσης μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου δέχθηκαν επίθεση από ακροδεξιούς τον Ιανουάριο του 2022, σε μια εικόνα που θύμιζε κατά πολύ την αντίστοιχη στην Πλατεία Αριστοτέλους κατά δύο ατόμων τρανς.
Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε έτσι ώστε να αντιληφθούν κάποιοι ότι το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται ξανά στη Θεσσαλονίκη; Θα περιμένουν ομάδες εφόδων;

Διότι αυτό θα συμβεί αν κάποιοι δεν βάλουν τέλος σε όλο αυτό…

Ντοκουμέντο με τον πολύτεκνο «παλαιοχριστιανό»: Ο Μανώλης μαζί με τους Χρυσαυγίτες στα επεισόδια έξω από το Χυτήριο το 2012 (video)

Μαζί με ιερωμένους αλλά και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δημιουργούσαν επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό το 2012, καταγράφεται ο πολύτεκνος «παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία.

Τα επεισόδια τον Οκτώβριο του 2012 είχαν δημιουργηθεί εξαιτίας της παράστασης Corpus Christi. Εκεί και ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, την εποχή που ο ίδιος ήταν εργαζόμενος του Δήμου Ηλιούπολης αλλά και -κατά δήλωσή του στους αστυνομικούς- μέλος της Χρυσής Αυγής και πρωτοπαλίκαρο του Ηλία Παναγιώταρου.

Υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης ανέφερε στο Live News: «Θυμάστε τότε που ήταν έντονα τα επεισόδια με τους παλαιοημερολογίτες που κλείνανε τις εισόδους έξω από τα θέατρα; Ήταν μαζί με τους παπάδες ο ίδιος».

«Στον Δήμο Ηλιούπολης μπήκε το 2007, δούλεψε ουσιαστικά 7 χρόνια γιατί το 2014 ζήτησε 2 χρόνια άδεια άνευ αποδοχών. Εκείνος όμως έλειψε 5 χρόνια, τα 3 χρόνια πήρε άδεια από τη σημαία. Έπρεπε να επιστρέψει το 2017 και δεν γύρισε ποτέ, εμφανίστηκε στη δουλειά.

Εμφανίστηκε στη δουλειά το 2019. Όταν επέστρεψε επικαλέστηκε τα παιδιά του και την άρρωστη μητέρα του στην Ικαρία. Τότε τον έστειλαν στο πειθαρχικό του ζήτησαν εξηγήσεις, δεν γνωρίζω ποια ήταν τελικά η απόφαση του πειθαρχικού. Κάποια στιγμή εργάστηκε στο Δήμο και η σύζυγός του» ανέφερε ο υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης.


Πηγή