Τα είδε όλα ο Τάσος Αρνιακός: «Μας κάνει πλάκα ο Μάρτης – Χιόνια με αφρικανική σκόνη!»


Τα είδε όλα ο Τάσος Αρνιακός: «Μας κάνει πλάκα ο Μάρτης – Χιόνια με αφρικανική σκόνη!»


Διαφ.


Καιρός: Στις απίστευτες αντιθέσεις και τα γυρίσματα που κάνει ο Μάρτης στάθηκε ο Τάσος Αρνιακός, μέσα από την πρόγνωσή του για τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, την Τρίτη (12/3) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά, την Δυτική Πελοπόννησο, αργότερα στη Μακεδονία και την Θράκη και τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πίνδου.

Δείτε επίσης: Οριστικές εξελίξεις από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Διαδοχικά συστήματα χτυπούν τη χώρα – Έτσι πάμε στο τριήμερο»

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία σε μικρή υποχώρηση.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη 13-03-2024

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση για την Πέμπτη 14-03-2024

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανώς να σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Η πρόγνωση για την Παρασκευή 15-03-2024

Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Η πρόγνωση για το Σάββατο 16-03-2024

Αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Πηγή