Βίντεο ντοκουμέντο: Σεκιούριτι του ΟΣΕ σε ρόλο… τροχονόμου σε αφύλαχτη διάβαση


Βίντεο ντοκουμέντο: Σεκιούριτι του ΟΣΕ σε ρόλο… τροχονόμου σε αφύλαχτη διάβαση


Διαφ.


Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο από τον ελληνικό σιδηρόδρομο με τις διαβάσεις να παραμένουν αφύλακτες και εκατοντάδες οδηγούς οχημάτων, μηχανοδηγούς και επιβάτες να κινδυνεύουν στα δρομολόγια τρένου.

Αντί για τηλεδιοίκηση υπάρχει χειροδιοίκηση του ΟΣΕ ενώ έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, τα τρένα έχουν επιστρέψει στο σημείο μηδέν.

Διαβάστε επίσης: Παραλίγο νέα τραγωδία αντίστοιχη των Τεμπών: Η αδιανόητη διαχείριση του «Βέλους» στις Αχαρνές – «Πάει σφεντόνα… Στα αρχ@@@ μου!»

Στο βίντεο ντοκουμέντο βλέπουμε έναν σεκιούριτι σε ρόλο… τροχονόμου. Πρόκειται για σεκιούριτι που διασφαλίζει την ομαλή διέλευση της αμαξοστοιχίας.

Η κατάσταση είναι έτσι από τις 15 Δεκεμβρίου του 2023, δηλαδή 10 μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τους μηχανοδηγούς να έχουν επισημάνει αυτό το ζήτημα και να τους ενημερώνουν ότι από τα τέλη Γενάρη θα φτιαχτεί. Έχουν περάσει άλλοι 3 μήνες και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Η απάντηση που παίρνουν από τον ΟΣΕ είναι ότι δεν βρίσκουν ανταλλακτικά για τις μπάρες ασφαλείας, δηλαδή για τους μηχανισμούς.

«Συμπληγάδες πέτρες» για τον Οδοντωτό στα Καλάβρυτα: «Έμεινε» από κατολισθήσεις – Εγκλωβισμένοι 90 επιβάτες

Σε περιπέτειες μπήκαν οι επιβάτες του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στην περιοχή των Καλαβρύτων, καθώς ο συρμός ακινητοποιήθηκε λόγω κατολισθήσεων από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr, o Οδοντωτός σταμάτησε κοντά στη θέση Νιάματα, στον Βουραϊκό, κατά τη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα, με κατολίσθησες πίσω και εμπρός της γραμμής. Οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Την ίδια στιγμή, νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη, με οδηγία προς τους ανακριτές να μη μείνει τίποτα αναπάντητο.

Ενώ όπως μεταδίδει το tempo24.news, στο σημείο βρίσκονται Πυροσβεστική και Αστυνομία, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το τρένο οι 90 επιβάτες.

Στο σημείο πηγαίνουν λεωφορεία του ΟΣΕ, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβάτες, ενώ συνεργεία επιχειρούν ώστε να ανοίξει η γραμμή.


Πηγή