«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον – Στις 4 Απριλίου θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο


«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον – Στις 4 Απριλίου θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο


Διαφ.


Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα έχει συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρέσβης, Γιώργος Τσούνης από την Αλεξανδρούπολη.

Με την ευκαιρία, δείτε την δήλωση «κόλαφο» της Μαρίας Καρυστιανού για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναμένεται και η επίσημη επιβεβαίωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον - Στις 4 Απριλίου θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (video)
EUROKINISSI

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα αστακοκάραβα – Επίθεση και στον Βελόπουλο

Με φόντο τις Ευρωεκλογές, τα κόμματα μπαίνουν στα χαρακώματα της αντιπαράθεσης. Πρωταγωνιστής είναι ο Πρωθυπουργός,ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιδιώκοντας να χτίσει την προεκλογική του καμπάνια, επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους. Στο επίκεντρο βρίσκονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επιμονής της ΝΔ για την υπόθεση Κασσελάκη με θέμα τα αστακοκάραβα στις ΗΠΑ που ανέδειξε την Κυριακή το «ΘΕΜΑ». Ο κ. Μητσοτάκης χθες μέσω του ΣΚΑΪ κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να μην κουνάει το δάχτυλο και ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι αν είχε αστακοκάραβα ή…βιντζότρατες, ούτε τα σενάρια περί φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης: Αιχμές Μητσοτάκη για τα «αστακοκάραβα»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο για εμένα και αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» – Αυτό είναι το επετειακό έμβλημα της ΝΔ (photo)

«Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, στις συζύγους εν προκειμένω, να έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, ούτε καν -όχι off shore εταιρεία- εταιρεία ευρωπαϊκή. Ένας νόμος ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα και τη σύζυγό μου τότε. Προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του νόμου αμέσως και τώρα ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει και ο νόμος αυτός αφορά και τον κ. Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα δεν άφησε να «πέσει κάτω» ούτε η απάντηση του κ. Κασσελάκη ότι έχει απεμπλακεί από τις επίμαχες εταιρίες από την 1η Μαρτίου του 2023, πριν καν δηλαδή πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις Ευρωεκλογές

Από τη ΝΔ επικαλούνται δήλωση του κ. Κασσελάκη στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, κατόπιν ερώτησης του παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα, όπου παραδέχεται ότι εισπράττει μερίσματα από τις εν λόγω εταιρίες, χωρίς να συμμετέχει στη διοίκηση. Μερίσματα, ως γνωστόν, προκύπτουν από μετοχική συμμετοχή σε εταιρίες.

Παράλληλα, πέρα από τις εταιρίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των αστακοκάραβων, από τη ΝΔ διερωτώνται τι ισχύει και για τις άλλες εταιρίες που κατέχει, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δάνειο από εξωχώρια εταιρία τον Δεκέμβριο του 2023. Πρόκειται για την εταιρία OSIOS LLC, για την οποία ο κ. Κασσελάκης ως αυτή την ώρα δεν έχει απαντήσει, πέρα από το ότι τα εισοδήματα που προκύπτουν από αυτή είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί.

Πρακτικά, το πρέσινγκ της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη στον κ. Κασσελάκη έχουν έναν βασικό στόχο: να αποδομηθεί το επιχείρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «καθαρά χέρια», αλλά και να απαντηθούν οι βολές για το κράτος δικαίου που εξαπολύει συχνά πυκνά ο κ. Κασσελάκης, όταν ο ίδιος εμφανίζεται να παραβαίνει το νόμο.

Μετωπική κατά Βελόπουλου

Στην εν εξελίξει στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κλιμάκωση των επιθέσεών του κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, επιχειρώντας να ανακόψει διαρροές από τη ΝΔ προς την Ελληνική Λύση. Ειδικά στις περιοχές του Βορρά, όπου το κόμμα Βελόπουλου κατά τόπους γράφει, με τα σημερινά δεδομένα, άνετα διψήφιο ποσοστό.

Μετά τις αναφορές από τη Θεσσαλονίκη για τον «ψευτοπατριωτισμό» που αποτελεί το καλύτερο καταφύγιο του «απατεώνα», ο κ. Μητσοτάκης χθες εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βελόπουλου και για τη στάση του στα Τέμπη. «Πραγματικά λυπάμαι, γιατί σε αυτό το περιβάλλον της ψηφιακής δημοκρατίας, όπου ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες από πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες και ενόψει των ευρωεκλογών πάνω σε αυτές τις σαχλαμάρες», είπε χθες στον ΣΚΑΪ, απαντώντας σε ερώτημα για το περίφημο πλέον «μπάζωμα» του σημείου της τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα επιχειρήσει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή μεταξύ του «υπεύθυνου πατριωτισμού» που ευαγγελίζεται ο ίδιος και του «ψευτοπατριωτισμού» που αποδίδει σε «κομματίδια», όπως λέει, εκ δεξιών της ΝΔ. «Θα ήθελα πραγματικά να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ του υπεύθυνου πατριώτη και αυτού ο οποίος «πουλάει» με πολύ μεγάλη άνεση τον πατριωτισμό του, χωρίς να μπορεί να τον υποστηρίξει με συγκεκριμένες πολιτικές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός. Και όπως φαίνεται, το πολιτικό πρέσινγκ στα δεξιά της ΝΔ θα συνεχιστεί, σε μια επιχείρηση συσπείρωσης δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος.

Έβαλε τέλος στα σενάρια ο Νίκος Καρβέλας – Το ανακοίνωσε με 3 λέξεις (video)

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από λίγες ώρες η «ανακοίνωση» ότι ο Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το κόμμα «Εθνική Ομάδα» του Κώστα Αϊβαλιώτη. Άνθρωποι από το περιβάλλον του μουσικοσυνθέτη, ωστόσο, διαψεύδουν την εν λόγω είδηση.

«Διαψεύδεται οποιαδήποτε σχέση και είδηση από το περιβάλλον του κυρίου Καρβέλα, σχετικά με την υποτιθέμενη υποψηφιότητα από το κόμμα Εθνική Ομάδα για τις Ευρωεκλογές μέσω του κυρίου Αϊβαλιώτη», δήλωσε μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό» ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, δίνοντας έτσι τέλος στα δημοσιεύματα που είχαν ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου.

Τι συνέβη με την «υποψηφιότητα» του Νίκου Καρβέλα

Λίγες ώρες πριν, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας» παρουσίασε την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά και στον Νίκο Καρβέλα ως «φίλο» και σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια.

«Είναι μία ομάδα, είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε τους κορυφαίους Έλληνες που διακρίθηκαν στο εξωτερικό, γιατρούς, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους από την εγχώρια πολιτική και δημόσια ζωή», ανέφερε αρχικά ο κ. Αϊβαλιώτης.

Και συμπλήρωσε: «Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την “Εθνική Ομάδα”. Αλληλεπιδρώ, μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς και συντονίζω δράσεις μαζί με τον φίλο μου και πασίγνωστο συνθέτη Νίκο Καρβέλα. Στις 24 Μαρτίου στο Πολεμικό Μουσείο, στις 7 το απόγευμα, θα έχουμε ανακοίνωση ονομάτων. Μου αρέσει το μυαλό του Καρβέλα. Ίσως δεν το ξέρετε. Έχει σπουδάσει Νομική, Έχει πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος. είναι μάχιμος και έχει γράψει τρία βιβλία».

Φαίνεται ωστόσο ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει με την αρχική «υποψηφιότητα» να μένει μόνο στους τίτλους των ειδήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις προτάσεις που του έχουν γίνει, ο Νίκος Καρβέλας δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική σκηνή.


Πηγή