48ωρο «αλαλούμ» από τον Τάσο Αρνιακό: Πορεία «θρίλερ» του καιρού μέχρι την Καθαρά Δευτέρα (video)


48ωρο «αλαλούμ» από τον Τάσο Αρνιακό: Πορεία «θρίλερ» του καιρού μέχρι την Καθαρά Δευτέρα (video)


Διαφ.


Καιρός: «Ο Μάρτης μια κλαίει και μια γελάει» είπε ξεκινώντας την πρόγνωση του καιρού ο Τάσος Αρνιακός και αυτή η εναλλαγή διαθέσεων επιβεβαιώνεται μέχρι της Καθαρά Δευτέρα, καθώς θα παραμείνει η αστάθεια.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, τοπικές ομίχλες και άστατο καιρό αναμένουμε την Πέμπτη στην Μακεδονία και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ στις περισσότερες περιοχές, όπως και στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και πιθανές βροχές ή σποραδική καταιγίδα να σημειώνεται από το απόγευμα.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυμανθεί ο καιρός και την Παρασκευή.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

72 ώρες σε επαγρύπνηση: Ξεκαθάρισε το καιρικό τοπίο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για την Καθαρά Δευτέρα (video)

Καιρός: Ούριος θα πνέει ο άνεμος στην Καθαρά Δευτέρα για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, με την θερμοκρασία να «σκαρφαλώνει» μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Παρουσιάζοντας ένα συνοπτικό πίνακα με τις απαραίτητες πληροφορίες για το σκηνικό του καιρού από την προσεχή Παρασκευή μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, ο μετεωρολόγος του Alpha και του weather2Go.gr αναφέρει πως οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις.

Aναλυτικότερα, την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα αναμένονται λίγες ψιχάλες το μεσημέρι προς το απόγευμα, ενώ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα λίγες νεφώσεις. Με λίγες βροχές θα κυλήσει η ημέρα σε Ξάνθη και Ηράκλειο.

Η ανάρτηση του Γ. Τσατραφύλλια για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

«Η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελέσει εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις, ωστόσο την Κυριακή οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο! Χωρίς προβλήματα και σε στεριά και σε θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων.

Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι) . Την Καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ).

Υ.Γ :Ο πίνακας όπου χρειαστεί θα επικαιροποιείται. Καλή Σαρακοστή!».


Πηγή