Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις μέρος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια


Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις μέρος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια


Διαφ.


Ο υπό ρωσική διοίκηση ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι κρίσιμη υποδομή των εγκαταστάσεών του βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη στην περιοχή κοντά στον φράκτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ, ανακοίνωσε η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στον σταθμό ενημερώθηκαν για τον βομβαρδισμό.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες που προέρχονται και από τις δύο πλευρές στα πεδία των μαχών.

Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό – Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει» (video)

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία.

«Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ειρήνη»

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει την ανάρτηση του ελληνα Πρωθυπουργού ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Οδησσο όταν δέχτηκαν πυραυλική επίθεση από ρωσικές δυνάμεις.

Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: «Ήταν κάτι πολύ άγριο – Έτσι έζησα την επίθεση της Οδησσού»

Το πώς βίωσε την επίθεση που έγινε στην Οδησσό την ώρα που επισκεπτόταν το λιμάνι της πόλης μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο», είπε ο πρωθυπουργός, και επανέλαβε ότι η επιλογή της Ευρώπης να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ουκρανία ήταν ορθή.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τί σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», τόνισε ακόμα.


Πηγή