«Παιδιά δεν πέθανα»: Συγκλονίζει η τελευταία ανάρτηση του tiktoker Tzane – Αυτή είναι η πόλη «φάντασμα» της Ιταλίας που αυτοκτόνησε (video)
Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανέβηκε το τελευταίο «προφητικό» story που έκανε σε TikTok και Instagram ο Tzane λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του στην Ιταλία.
Στο story φαίνεται ο φίλος του Dreamgreek, τον οποίο έχει πάρει ο ύπνος. Ο Tzane του κάνει φάρσα λέγοντας δυνατά «όχι ρε μαλ… φάγαμε σταμάτημα» με τον δημιουργό περιεχομένου Dreamgreek να ξυπνά για να δει τι έγινε και να διαπιστώνει την πλάκα.
Στην ίδια ανάρτηση φαίνονται άλλα δύο στιγμιότυπα του Tzane. Στο πρώτο λέει «παιδιά δεν πέθανα», κάτι που τώρα ακούγεται τραγική ειρωνεία.
Το καταγράφει απόσπασμα από μια συνέντευξή του. Στην ερώτηση τι θα έκανε αν είχε 48 ώρες ζωής η απάντησή του ήταν: «Θα καθόμουν με τους αγαπημένους μου ανθρώπους».
Πώς έγινε το ατύχημα
Ο Tzane με την παρέα του βρισκόταν στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε κάποιο εγκαταλειμμένο χωριό, το οποίο ήθελαν να εξερευνήσουν.
Όμως ο Tik Toker κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης έπεσε από ένα μπαλκόνι, το οποίο δεν είχε κάγκελα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Πρόκειται για μία πόλη, η οποία εγκαταλείφθηκε από πολλούς μετά από ζημιές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 1783. Το χωριό υπέστη κατολισθήσεις και πλημμύρες με την πάροδο του χρόνου και τελικά εκκενώθηκε το 1971, όταν και κηρύχθηκε ακατοίκητη πόλη.
Στο MEGA μίλησε ένας Tik Toker ο οποίος εξήγησε για ποιο λόγο ο Tzane βρισκόταν στην Ιταλία.
«Σύμφωνα με αυτά που έχουν δημοσιευτεί πήγαν για ένα γύρισμα σε αυτό το χωριό για να γυρίσουν ένα βίντεο. Τα βίντεο έχουν να κάνουν με το πόσο ακραίος μπορείς να γίνεις καθώς οι πλατφόρμες το προωθούν αυτό. Ο Tzane ήταν 20 ετών και κάτι. Ήταν μία ομάδα τεσσάρων ατόμων και κάποιος που κινηματογραφεί. Κατά την ώρα των γυρισμάτων έγινε το μοιραίο. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι καλά. Το θέμα είναι να μην διακινδυνεύουν τις ζωές τους και οι ίδιοι και αυτοί που τους βλέπουν».
Η στιγμή που οι διασώστες ανασύρουν τη σορό του
Ιταλικά ΜΜΕ παρουσίασαν σε ρεπορτάζ τους την επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε για την ανάσυρση της σορού του TikToker. Οι δυνάμεις διάσωσης του Στρατού και της Πυροσβεστικής, που έφτασαν στο σημείο χρειάστηκαν ώρες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική της Ιταλίας.
Το επόμενο πρωί, τελικά, κλήθηκε και ελικόπτερο, καθώς ήταν αδύνατη με άλλον τρόπο η ανάσυρση.
Αυτή είναι η πόλη – φάντασμα στην Καλαβρία της Ιταλίας όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο TikToker Tzane
«Κατά κάποιον τρόπο, είναι ελληνικά ερείπια. Αλλά δεν θα βρείτε ναό του Απόλλωνα ή τεφροδόχους ζωγραφισμένους με αθλητές που βαδίζουν στο εγκαταλελειμμένο χωριό Roghudi Vecchio στην πλαγιά του λόφου». Έτσι ξεκινά ένα αφιέρωμα του 2018 από το National Geographic για την πόλη – φάντασμα Roghudi Vecchio, στην ορεινή περιοχή της Καλαβρίας, η οποία ήταν κάποτε η έδρα μιας από τις τελευταίες ελληνόφωνες κοινότητες της Ιταλίας. Εκεί, πριν από λίγες ημέρες, σκοτώθηκε ο 23χρονος Έλληνας TikToker Tzane.
Αυτή η πόλη στα βουνά Aspromonte της Ιταλίας ιδρύθηκε τον ενδέκατο αιώνα. Και οι ρίζες των πρώην κατοίκων της μπορεί να φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι Έλληνες άρχισαν να αποικίζουν την περιοχή της Καλαβρίας τον όγδοο αιώνα π.Χ. Η νότια Ιταλία, κατά τη διάρκεια των αιώνων, συνέχισε να δέχεται κύματα Ελλήνων μεταναστών, εκτοπισμένων από την ανατολική Αυτοκρατορία. Οι νεοφερμένοι αναβίωναν τις ελληνόφωνες μειονότητες και συχνά «έσωζαν» από την εξαφάνιση τοπικές διαλέκτους.
«Είναι απίστευτο ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν μερικές χιλιάδες ελληνόφωνοι στην Καλαβρία», έγραψε το National Geographic.
Ένα χωριό στο οποίο μπορεί κανείς να ακούσει την τοπική διάλεκτο Greko, ή αλλιώς ιταλικά ελληνικά, είναι το Roghudi Nuovo-Νέο Roghudi, στα περίχωρα της πόλης του Reggio.
Το σημερινό Roghudi ιδρύθηκε από ανθρώπους από το παλιό Roghudi Vecchio. Η αντίθεση μεταξύ των δύο είναι σαφής: το ένα κατοικείται, το άλλο είναι μια πόλη-φάντασμα. Το Roghudi Nuovo ιδρύθηκε το 1973, αφού δύο διαδοχικές πλημμύρες είχαν καταστήσει το Roghudi Vecchio ακατοίκητο.
Μόνο 11 μίλια χωρίζουν τα χωριά, αλλά είναι μια περιπέτεια, σε κακοτράχαλους δρόμους που διασχίζουν μοναχικά, δύσβατα εδάφη στο Εθνικό Πάρκο Aspromonte.
«Θεωρείται ότι αποτελεί βάση επιχειρήσεων της ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης της Καλαβρίας, της ‘Ndrangheta (από το ελληνικό andragathía, που σημαίνει “ανδρεία”), και αυτή η σύνδεση μπορεί να έχει περιορίσει την ανάπτυξη αυτών των βουνών ως τουριστικού προορισμού», τόνιζε το δημοσίευμα.
Πηγή