Υπόθεση Ασημακοπούλου: Ο Μαρινάκης «δίνει Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου» για τις διαρροές


Υπόθεση Ασημακοπούλου: Ο Μαρινάκης «δίνει Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου» για τις διαρροές


Διαφ.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, πήρε θέση για την υπόθεση διαρροής προσωπικών στοιχειών των αποδήμων , με πρωταγωνίστρια την ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ειδικότερα, μίλησε για την απόσυρση της από τις κάλπες των Ευρωεκλογών και για τις παραιτήσεις και παραπομπές που ακολούθησαν. Ξεκαθάρισε ότι τα email των Ελλήνων ομογενών κατέληξαν στην κα Ασημακοπούλου μέσω των γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Αρχικά, μιλώντας στον Realfm, τόνισε πως «σε κάθε υποψία που υπάρχει, διατάσσουμε και δική μας έρευνα και μόλις έχουμε κάποια στοιχεία, παίρνουμε άμεσα αποφάσεις και έχουμε και παραιτήσεις -γιατί αυτό ήταν άγνωστη λέξη παλαιότερα- σε αντίθεση με άλλους που κρατούν δίπλα τους αμετάκλητα καταδικασμένους», προσθέτοντας ότι «για εμάς οποιοδήποτε αντίστοιχο φαινόμενο δεν γίνεται ανεκτό».

Διαβάστε επίσης: «Κόλαφος» για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

«Από την αρχή είχα πει ότι υπήρχε μία έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μία από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε και μία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει από την αντίθετη πλευρά την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα» δήλωσε επίσης ο κ. Μαρινάκης και γνωστοποίησε:

«Πρώτον, διαπιστώσαμε ότι κάποια email έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του 2023 από συνεργάτη του τότε Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, του κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα μετά και δεύτερον, μέσω του Γραμματέα των Αποδήμων πήγαν στην ευρωβουλευτή χωρίς να μπορώ να γνωρίζω αν η ίδια γνώριζε».

Και ξεκαθάρισε: «Ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Ο Μαρινάκης δίνει Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου για τις διαρροές

Πότε δόθηκαν τα στοιχεία στην κα Ασημακοπούλου;

Σε ερώτηση για το πότε δόθηκαν τα στοιχεία στην κα Ασημακοπούλου ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του mail που έκανε».

«Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023. Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου».

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Ξεκίνησαν οι πρώτες παραιτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γραμματεία Αποδήμων

Με φόντο την υπόθεση των μαζικών e-mail σε αποδήμους, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποφάσισε να μη συμμετέχει στις Ευρωεκλογές.

Από ότι φαίνεται η διαρροή των προσωπικών στοιχείων προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα, από τον συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος προώθησε αυτές τις πληροφορίες στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ. Στη συνέχεια δόθηκαν τα e-mail στην κα Ασημακοπούλου.

Διαβάστε επίσης: «Κόλαφος» για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων ενώ το ίδιο ενδέχεται να κάνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραϋπουργεία» δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.


Πηγή