«Υγρός χαρταετός» από τον Τάσο Αρνιακό: «Από χιονοπέδιλα μέχρι αντηλιακό…»


«Υγρός χαρταετός» από τον Τάσο Αρνιακό: «Από χιονοπέδιλα μέχρι αντηλιακό…»


Διαφ.


Καιρός: Βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στις βουνοκορφές, αλλά και πολλή ηλιοφάνεια βλέπει ο Τάσος Αρνιακός το προσεχές τριήμερο και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

«Ο ευμετάβλητος Μάρτιος μας επιφυλάσσει συννεφιασμένο Σάββατο, βροχερή Κυριακή και ηλιόλουστη Καθαρά Δευτέρα.

Ειδικότερα τώρα για το Σάββατο (16/3): Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις, οπότε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά τοπικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Τέλος, η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό, στο βίντεο που ακολουθεί:

Έρχονται βροχές «τύπου Π» για 48 ώρες – «Συναγερμός» από Θοδωρή Κολυδά

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας προηγείται του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας με καιρό «τύπου Π» από αύριο να φέρνει βροχές σε πολλές περιοχές. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σημειώνει:

«Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τη Δευτέρα τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Την Τρίτη φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή άστατος καιρός αρχικά στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα. Τάση υποχώρησης της αστάθειας το Σαββατοκύριακο».

Καιρός σε τρία στάδια από την Χριστίνα Σούζη – Ανατροπή με την εξέλιξη της Καθαράς Δευτέρας (video)

Καιρός: Σήμερα Παρασκευή τοπικές βροχές θα σημειωθούν το πρωί στα ΒΑ και το μεσημέρι απόγευμα τοπικές μπόρες στα ορεινά Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 18 με 19 βαθμούς, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Το Σάββατο (16/3) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά Ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Οι Άνεμοι ΒΔ 3με 5 μποφόρ και Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (17/3) τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα Ηπειρωτικά , το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ και Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Βόρεια.

Τέλος την Καθαρά Δευτέρα σχεδόν αίθριος καιρός με πιθανότητα για απογευματινή αστάθεια στα Ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αττική

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα , με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά. Άνεμοι: ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς .

Θεσ/νίκη

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά πρόσκαιρα αυξημένη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικές μπόρες , στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς


Πηγή