«Καρνάβαλος» ο καιρός από τον Τάσο Αρνιακό: «Πριν την καύση του στις φλόγες της Καθαράς Δευτέρας…» (video)


«Καρνάβαλος» ο καιρός από τον Τάσο Αρνιακό: «Πριν την καύση του στις φλόγες της Καθαράς Δευτέρας…» (video)


Διαφ.


«Σωστός καρνάβαλος» θα είναι ο καιρός λίγο πριν τα «Κούλουμα», σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ANT1, Τάσου Αρνιακού.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, «σωστός καρνάβαλος θα παρελάσει πριν την καύση του στις φλόγες και τον ήλιο της Καθαράς Δευτέρας.

Για αύριο, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, περιμένουμε άστατο καιρό στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και σποραδικές κατιαγίδες μικρής διάρκειας, εκτός από τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βοριάδες 3-4, στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή υποχώρηση, θα φτάσει το μεσημέρι τους 16-17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου».

Κόλαφος για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα με έξαρση της κακοκαιρίας…»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε τα καιρικά φαινόμενα, οδεύοντας προς την Καθαρά Δευτέρα (18/3), με τον ίδιο να αναφέρεται και στη σημερινή (16/3) ημέρα και το τι πρέπει να περιμένουμε, με τον Τάσο Αρνιακό παράλληλα να ζητά προσοχή στους δρόμους.

Από νωρίς το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα αλλά προς το μεσημέρι θα υπάρξει αστάθεια με τοπικές καταιγίδες και μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια ενώ προς το απόγευμα θα ενταθούν οι συννεφιές ενώ μπόρες θα σημειωθούν γύρω από την Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

Αστάθεια θα υπάρξει το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 18 βαθμούς.

Οι συνθήκες έως την Καθαρά Δευτέρα (18/3)

Την Κυριακή της Αποκριάς (17/3) θα υπάρχει έξαρση της απογευματινής αστάθειας. Η μέρα θα ξεκινήσει ήπια ενώ προς το απόγευμα θα υπάρχουν μπόρες στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καλύτερος ωστόσο θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Πηγή