Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό


Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό


Διαφ.


Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αττικής σήμερα Τρίτη(19/03).

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται για ακόμη μία μέρα στην Κηφισό ενώ στο «κόκκινο» είναι η κίνηση και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Δείτε επίσης: Τροχαίο στον Κηφισό: Αυτοκίνητο προσέκρουσε στη διαχωριστική λωρίδα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα – «Έμφραγμα» στην Εθνική οδό

Καθυστερήσεις καταγράφονται και στην Αττική οδό.

Κίνηση στους δρόμους

Μεγάλη προσοχή στους «εξυπνάκηδες»: Η κίνηση που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους και επιφέρει πρόστιμο 700 ευρώ

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται για μερικούς «εξυπνάκηδες» οδηγούς, καθώς μια κίνηση που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 700 ευρώ.

Αξίζει να δεχτείς πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση ώστε να φτάσεις λίγο νωρίτερα στον προορισμό σου μέσα στην πόλη; «Όχι», θα απαντήσουν όλοι και θα έχουν δίκιο, όσο κι αν έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση γιατί η αλήθεια είναι πως η Αττική έχει γίνει μια κουραστική σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό. Χιλιάδες οχήματα καθημερινά, ΙΧ ή επαγγελματιών, δημιουργούν ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα. Ένα χάος στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες.

κίνηση αυτοκίνητα

Κάποιοι, για να προλάβουν, οδηγούν εκτός από νευρικά και αντικανονικά. Υπάρχει μια κίνηση που βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν καθημερινά γύρω μας, δίπλα μας, μπροστά μας, η οποία μπορεί να φαίνεται απλά «ξυπνιτζίδικη» αλλά δεν είναι καθόλου αθώα. Ποια είναι; Όταν κάποιος αγνοεί τα αυτοκίνητα που περιμένουν υπομονετικά σε ένα φανάρι, στην ουρά που έχει δημιουργηθεί για να στρίψουμε δεξιά ή αριστερά, και μπαίνει σφήνα στο προπορευόμενο όχημα κάνοντας επικίνδυνο ελιγμό. Και δεν έχει να κάνει με το αν είναι… δίκαιο.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -Άρθρο 21, παράγραφος 4- οι σφήνες χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Ποια είναι η ποινή επιφέρει η συγκεκριμένη κίνηση; Το πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση είναι 700 ευρώ. Μαζί έρχεται και η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες. Αν μάλιστα δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα, τα πράγματα μπλέκουν περισσότερο για τον οδηγό.

Αξίζει τόσο μεγάλο ρίσκο για να κερδίσει κάποιος 1-2 λεπτά; Σε καμία περίπτωση!


Πηγή