Ρόδος: Εικόνες ντροπής με νεκρά ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο


Ρόδος: Εικόνες ντροπής με νεκρά ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο


Διαφ.


Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με τα νεκρά ελάφια στο ελαφοκομείο Ρόδου, στο πάρκο του Ροδινού.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από ανάρτηση του Νικόλα Γουδή στο Facebook με φωτογραφίες.

Δείτε επίσης: Ανησυχία για τη «νόσο των ζόμπι ελαφιών» – Μεγάλος φόβος για εξάπλωση στον άνθρωπο

Διερωτάται ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το αποτρόπαιο θέαμα, πίσω από το πάρκο στο Ροδίνι «υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα και μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελαφια».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι τα ελάφια είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς νερό και φαγητό «σίγουρα εδώ και καιρό» απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Τονίζει, επίσης, ότι τα ελάφια που έχουν μείνει ζωντανά χρειάζονται άμεσα νερό και φαγητό.

Δείτε το σχετικό post:

Τα σχόλια κάτω απο την ανάρτηση μαρτυρούν ολοφάνερα την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε νεκρά ελάφια σε ταΐστρες που είναι άδειες από φαγητό, ενώ ακριβώς δίπλα τους φαίνονται ελάφια που ψάχνουν απεγνωσμένα για λίγο φαγητό και νερό.

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδου, αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σήμερα η πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου, Γιούλα Διμέλη.

Ανάρτηση για τα ελάφια στη Ρόδο


Οι πλέον αρμόδιοι, για τα ελάφια που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση είναι ο Δήμος Ρόδου αλλά και η Διεύθυνση Δασών.

Το πάρκο ελαφιών δημιουργήθηκε το 1998 από τον Δήμο Ρόδου για την διαφύλαξη και μελέτη του ροδίτικου dama-dama.

Κτηνωδία στη Σέριφο: Μουλάρι πέθανε εξαθλιωμένο σε οικόπεδο – «Έκλαιγε για μέρες»

Νέα κτηνωδία σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Σέριφο, καθώς ένα μουλάρι πέθανε εξαθλιωμένο σε οικόπεδο. «Έκλαιγε για μέρες» ανέφεραν τουρίστες και κάτοικοι του νησιού.

Συγκεκριμένα, τουρίστες και κάτοικοι του νησιού άκουγαν για μέρες ένα μουλάρι στην αυλή ενός σπιτιού να κλαίει και να φωνάζει. Προσπάθησαν με την σειρά τους να δουν τι γίνεται, κάνοντας και καταγγελία στην αστυνομία, ωστόσο ήταν αργά για το άτυχο ζώο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ζώο άνηκε στην οικογένεια του δημάρχου της Σερίφου. Στην αρχή έγινε λόγος για τον πατέρα του δημάρχου ωστόσο ο ίδιος με δηλώσεις του διέψευσε την πληροφορία ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Τελικά έπειτα από έρευνα ο θείος – ο αδερφός του πατέρα του δημάρχου – φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του μουλαριού που βρέθηκε εξαθλιωμένο. Ωστόσο, από την στιγμή που τα ζώα δεν τσιπάρονται είναι δύσκολο να πει κανείς σε ποιόν ανήκει το ζώο, όπως γίνεται με άλλα ζώα τα οποία τσιπάρονται.

Δείτε το βίντεο


Πηγή