Αδιανόητο θρίλερ με «εξαφανισμένο» τρένο στην Οινόη: Αγνοούνταν επί 20 λεπτά – Κανείς σε ΟΣΕ και Hellenic Train δεν ήξερε που είναι!
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, που αποδεικνύουν τις ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον σιδηρόδρομο.
Αυτή τη φορά συναγερμό προκάλεσε ένα περιστατικό στον Προαστιακό καθώς φέρεται να «χάθηκε» ένα τρένο κοντά στην Οινόη.
«Εξαφανίστηκε» τρένο για 20 λεπτά
Όλα έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή (15/3), όταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα θα αναχωρούσε από τη Χαλκίδα ο Προαστιακός με προορισμό την Αθήνα. Το δρομολόγιο όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γιατί ο συρμός παρουσίασε βλάβη. Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία, ότι η μηχανοδηγός δεν επικοινώνησε ποτέ με το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας μέσω GSMR.
Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας μάλιστα για 20 λεπτά προκάλεσε προβληματισμό στον σταθμάρχη Οινόης, ο οποίος δεν ήξερε πού βρίσκεται το τρένο και οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της γραμμής!
Επικράτησε σύγχυση
Ο σταθμάρχης αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και επικοινωνεί με τoν μηχανοδηγό για να δει τι γίνεται αλλά δεν μπορεί να τον εντοπίσει. «Φώναζε ο σταθμάρχης της Οινόης, το καλούσε το τρένο να απαντήσει πού είναι, απάντηση δεν πήρε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση» δήλωσε για το περιστατικό ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης.
«Όταν δεν του φωνάξει σημαίνει ότι κάτι άλλο ενδιάμεσο συμβαίνει, κάποια μηχανική βλάβη, Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Όφειλε ο μηχανοδηγός να ενημερώσει» δήλωσε ακόμη ο κ. Τσικαλάκης.
Τέμπη: Καρυστιανού και Ασλανίδης ζητούν από τη Βουλή άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη – «Υπέγραψαν 1.350.000 άνθρωποι γι’ αυτό»
Την άρση ασυλίας των πρώην υπουργών Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη ζητούν από τη Βουλή η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, γονείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς.
Δείτε επίσης:
Συγκεκριμένα, με αίτημά τους ενώπιον του προεδρείου της Βουλής, η κ. Καρυστιανού και ο κ. Ασλανίδης αιτούνται να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα, και “να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρ. 86 Σ, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρ. Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη Σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ”.
Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων, μίλησε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες καταθέτοντας τα αιτήματα του συλλόγου.
“Δεν σας ζητάμε να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Έχουμε τρία αιτήματα: να προστατεύσετε το κράτος Δικαίου, να φροντίσετε για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των συγκοινωνιών”, είπε στα μέλη της Επιτροπής, στα οποία παρέδωσε και το ψήφισμα το οποίο, όπως είπε, υπέγραψαν 1.350.000 άνθρωποι και με το οποίο ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας πολιτικών προσώπων” σημείωσε.
Την ίδια ώρα, κατήγγειλε ότι “οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα. Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα”. Όπως είπε, “η διαδικασία ανάκρισης στην Ελλάδα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει για ακόμα μια φορά. Αλλά αν όχι, όμως, θα γίνει ξανά το κακό”.
Η κα. Καρυστιανού έκανε επίσης λόγο για νομιμοποίηση της ατιμωρησίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “παρέχει στον αρμόδιο τότε Υπουργό και νυν βουλευτή πλήρη ασυλία. Δεν τον παραπέμπει καν να κριθεί στη δικαιοσύνη”.
“Είμαστε βέβαιοι για συγκάλυψη. Διακήρυτταν ότι ο σιδηρόδρομος είναι απολύτως ασφαλής” ανέφερε, ασκώντας κριτική και για το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής.
Πηγή