Έντονο πολιτικό παρασκήνιο: Η σύνδεση της τρίτης θητείας Μητσοτάκη με τη δεύτερη θητεία Σακελλαροπούλου – Τα ευρωπαϊκά σχέδια του πρωθυπουργού και ο ριζικός ανασχηματισμός


Έντονο πολιτικό παρασκήνιο: Η σύνδεση της τρίτης θητείας Μητσοτάκη με τη δεύτερη θητεία Σακελλαροπούλου – Τα ευρωπαϊκά σχέδια του πρωθυπουργού και ο ριζικός ανασχηματισμός


Διαφ.


Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με τη στήλη Beast του Newsbeast, τα δύο πολιτικά πρόσωπα έθεσαν στο τραπέζι τη δεύτερη θητεία της Προέδρου της Δημοκρατίας, το μέλλον της κυβέρνησης της ΝΔ και το ριζικό ανασχηματισμό.

Ανανέωση θητείας για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η χθεσινή συνάντηση ξεκαθάρισε ότι η Κ. Σακελλαροπούλου θα έχει και δεύτερη θητεία. Αυτή η επιβεβαίωση προέρχεται από την ανάγκη της κυβέρνησης να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, δεδομένου ότι είναι περίοδος Ευρωεκλογών. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να διασαλευτεί ο κυβερνητικός κύκλος της κυβέρνησης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο για αυτό. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προορίζει για μια ακόμη θητεία την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τον στήριξε στα δύσκολα της παρούσας θητείας, όπως π.χ. στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το γεγονός ότι βρέθηκε επί της ουσίας απέναντι στην Εκκλησία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πρωθυπουργό, ο οποίος την επιβράβευσε για αυτή τη στάση.

Συνάντηση Προέδρου Δρημοκρατίας με Πρωθυπουργό
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ευρωπαϊκή προοπτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν γίνονται συζητήσεις για έναν πιθανό ευρωπαϊκό ρόλο του πρωθυπουργού. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλεείεται διότι εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες στην Ε.Ε., δηλαδή υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση και αναζητείται τρίτη λύση είτε για την προεδρία της Κομισιόν είτε για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο, τότε μπορεί να ευνοηθεί ο πρωθυπουργός. Βέβαια, πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι κ. Μητσοτάκης στοχεύει σε μια τρίτη θητεία. Αν και πρόωρο, το θέτει ως στόχο, αλλά μένει να φανεί πως θα λειτουργήσει τη πορεία. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στοχεύοντας για δεύτερη θητεία συνδέεται περισσότερο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. Αυτοί οι δυο ταυτίζονται και θα έχουν κοινή πορεία.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια -Δεν θα δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας

Πρόωρες εκλογές

Η συνάντηση επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχουν σενάρια για πρόωρες εκλογές. Μετά τις ευρωεκλογές και με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις βουλευτικές εκλογές και με δεδομένο πως δεν υπάρχει άλλη εκλογική αναμέτρηση η κυβέρνηση θα εξετάσει έναν ριζικό ανασχηματισμό. Να σημειωθεί ότι το όνομα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε. Εάν και βρέθηκε εκτός ευρωλίστας, ενδέχεται να παραμείνει στο υπουργικό συμβούλιο, λόγω γερών προσβάσεων στο Μαξίμου.


Πηγή