Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται με πυραύλους στο Κίεβο- Κάηκε πολυκατοικία


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται με πυραύλους στο Κίεβο- Κάηκε πολυκατοικία


Διαφ.


Με ισχυρές εκρήξεις ξύπνησε το Κίεβο της Ουκρανίας σήμερα νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/3). Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν με συναγερμό για επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας οι οποίες επιτέθηκαν με πυραύλους και drones.

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου μετέδωσε πως άκουσε κάπου δέκα εκρήξεις από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και μετά, ακολούθησαν πυρά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Δείτε επίσης: Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό – Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει» (video)

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε μέσω Telegram πως «συντρίμμια πυραύλων» κατέπεσαν σε συνοικίες της πόλης, ειδικά σε πολυκατοικίες και σε άλλα κτίρια, τονίζοντας πως τουλάχιστον ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας βρίσκεται στις φλόγες, όπως και «οχήματα».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται με πυραύλους στο Κίεβο- Κάηκε πολυκατοικία

«Θραύσματα ρουκέτας έπεσαν σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Sviatoshynskyi», δήλωσε ο Κλίτσκο σε μια σειρά ενημερώσεων στο Telegram. Οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής, δήλωσε.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κινητοποιήθηκε για να αποκρούσει την επιδρομή.

Ο πιο πρόσφατος ευρείας κλίμακας βομβαρδισμός της ουκρανικής πρωτεύουσας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχε επιχειρηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την έναρξη του πολέμου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις μέρος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ο υπό ρωσική διοίκηση ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι κρίσιμη υποδομή των εγκαταστάσεών του βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη στην περιοχή κοντά στον φράκτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ, ανακοίνωσε η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στον σταθμό ενημερώθηκαν για τον βομβαρδισμό.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες που προέρχονται και από τις δύο πλευρές στα πεδία των μαχών.


Πηγή