Τέμπη: Τρεις μέρες μετά, χώμα από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο – Τι αποκαλύπτει δικηγόρος στο OPEN


Τέμπη: Τρεις μέρες μετά, χώμα από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο – Τι αποκαλύπτει δικηγόρος στο OPEN


Διαφ.


Ακόμη ζητούν απαντήσεις και δικαίωση για τα παιδιά τους οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο «φως», προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Η επικοινωνιακή διαχείριση τις πρώτες ώρες κατέστρεψε στοιχεία

Ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αποκάλυψε πως -όπως προκύπτει από δικογραφία- το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

Το χώμα -που ήταν σε 30 φορτηγά- μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία.

Το χώμα χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», ενώ μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία.

Ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο

Επίσης, ο κ. Μαρακάκης αποκάλυψε ότι υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει «κολλήσει» επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.

Όπως πρόσθεσε, το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως «σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε», ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου ξεσκεπάζει Μαρινάκη για το μπάζωμα

Ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδελφό του Βάιο στο δυστύχημα των Τεμπών απαντά μέσα από ανάρτηση στο «Χ» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη που ισχυρίστηκε πως το «μπάζωμα» του χώρου των Τεμπών έγινε «μήπως μπορέσουν να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή, τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα» όπως είχε πει ο κ. Μαρινάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει πως από τις 4 τα ξημερώματα μετά το δυστύχημα είχαν ειδοποιηθεί επίσημα πως δεν υπήρχαν άλλοι ζωντανοί. Επισημαίνει πως η κυβέρνηση λέει αρχικά για έξι ημέρες και μετά για 3 και προσθέτει αφοπλιστικά: Όσες ενέργειες έγιναν μετά από εκείνη την ώρα δεν αφορούσαν ζωντανούς.

Όπως λέει ο ίδιος:

Πριν ήταν 6 ημέρες. Τώρα 3. Όσες φορές και να αλλάξει ο κ. εκπρόσωπος το αφήγημα, η αλήθεια είναι ότι οι συγγενείς ενημερώθηκαν επίσημα στις 4 τα ξημερώματα μετά το δυστύχημα ότι δεν υπάρχουν άλλοι ζωντανοί.

Όσες ενέργειες έγιναν μετά από εκείνη την ώρα δεν αφορούσαν ζωντανούς.


Πηγή