Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ κάνουν πορεία ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια


Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ κάνουν πορεία ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια


Διαφ.


Νέα πορεία ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων πραγματοποιούν φοιτητές του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονται επίσης για την παρουσία της αστυνομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Με την ευκαιρία δείτε: «Διπλός» συναγερμός σε Ζωγράφου-Θεσσαλονίκη με «μπαράζ» εμπρησμών: Πυρπόληση ΙΧ, λεωφορείων και μοτοσικλετών

Με σύνθημα «οι αγώνες μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν καταστέλλονται», οι φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν για μία ακόμη φορά να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Όπως υποστηρίζουν, θα υποβαθμιστεί ο ρόλος των δημοσίων πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές που διαδηλώνουν διαμαρτύρονται, επίσης, για την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ στις 16 Μαρτίου, με απολογισμό 49 συλλήψεις.

Πορεία φοιτητών ΑΠΘ

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και θα κινηθεί μέσα στο «campus» του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη σχολές του ΑΠΘ – Φοιτητές στέκονται μπροστά με πανό (video)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) από άνδρες των ΜΑΤ σε σχολές του ΑΠΘ που τελούν υπό κατάληψη.

Σε προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι άνδρες των ΜΑΤ, σε επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σχολή Θετικών Επιστημών καθώς και στο Βιολογικό Τμήμα, που τελούν υπό κατάληψη αρκετές εβδομάδες, με αφορμή τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως θα δείτε σε βίντεο από δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από έξω από το Πανεπιστήμιο, ενώ φοιτητές στέκονται παρατεταγμένοι με πανό και φωνάζοντας συνθήματα μπροστά από την είσοδο.


Πηγή