«Χαμόγελα» για χιλιάδες συνταξιούχους: Ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Απριλίου (video)


«Χαμόγελα» για χιλιάδες συνταξιούχους: Ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Απριλίου (video)


Διαφ.


Συντάξεις: Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Απριλίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Την 26η/3/2024, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Με την ευκαιρία, δείτε τις αλλαγές στον Φορολογικό Κώδικα.

Την 28η/3/2024, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ} και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Economist: Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Μεγάλο επίτευγμα για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της η έκθεση του Economist Intelligence Unit, η οποία καταγράφει την Ελλάδα ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών για την περίοδο 2024-28.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 34η θέση της κατάταξης, έχοντας κάνει άλμα 28 θέσεων από την 62η θέση που βρισκόταν το διάστημα 2014-18.

Δείτε επίσης: O Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς για το 2023 – «Ένας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει επώδυνες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να επανεκλεγεί»

Για τον Economist, αυτή η εξόφθαλμη άνοδος είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της φιλικής προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θητεία της και έχει ήδη προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ώστε να μειώσει τους φόρους και να ενισχύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ο Economist επισημαίνει στην ανάλυσή του ότι, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, η βελτίωση στον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μία χώρα οδηγεί σε αύξηση του κατά κεφαλή ΑΕΠ, των συνολικών επενδύσεων και των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων για τα επόμενα 5 χρόνια.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και αναφέρει ότι στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως η Αργεντινή και η Ινδία, «αναμένουμε τις σημαντικότερες βελτιώσεις σε επίπεδο πολιτικής, επενδύσεις σε υποδομές ή την αύξηση των επιχειρηματικών ευκαιριών».

Ο δείκτης επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Economist καταγράφει την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας 91 δείκτες σε 11 διαφορετικές κατηγορίες: πολιτικό περιβάλλον, μακροοικονομικό περιβάλλον, ευκαιρίες της αγοράς, πολιτική προς την ελεύθερη επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, πολιτική έναντι των ξένων επενδύσεων, εξωτερικό εμπόριο και συναλλαγματικοί έλεγχοι, φόροι, οικονομία, αγορά εργασίας, υποδομές και τεχνολογική ετοιμότητα.

Στοιχεία από τον Economist

Τα στοιχεία αναδημοσίευσε σε ανάρτησή του στo X (πρώην Twitter) και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.


Πηγή