Βραζιλία: Το πρώην ποδοσφαιρικό αστέρι, Ρομπίνιο συνελήφθη για βιασμό – Θα εκτίσει ποινή 9 ετών


Βραζιλία: Το πρώην ποδοσφαιρικό αστέρι, Ρομπίνιο συνελήφθη για βιασμό – Θα εκτίσει ποινή 9 ετών


Διαφ.


Η πτώση του Ρομπίνιο από το βάθρος των ποδοσφαιρικών αστέρων είναι παραπάνω από ξεκάθαρη. Σύμφωνα με τη Gazzeta.gr, ο 40χρονος παλαίμαχος φορ του ποδοσφαίρου, ο άλλοτε αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (21/03) μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι θα εκτίσει την ποινή του στη Βραζιλία, όπου το σύστημα φυλακών έχει οριστεί ως «κόλαση στη Γη».

Δείτε επίσης: Ντάνι Άλβες: Βγαίνει από τη φυλακή – Πλήρωσε εγγύηση 1 εκατ. ευρώ

Ειδικότερα, συνελήφθη στο Σάντος αφού το STJ (Ανώτατο Δικαστήριο) αποφάσισε ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για βιασμό στη Βραζιλία.

Το πρώην ποδοσφαιρικό αστέρι, Ρομπίνιο συνελήφθη για βιασμό- Θα εκτίσει ποινή 9 χρόνων

Ο Ρομπίνιο θα παραμείνει στη φυλακή για εννέα χρόνια, διότι για να υπενθυμίσουμε είναι ένοχος για ομαδικό βιασμό μίας 23χρονης κοπέλας που διαπράχθηκε στην Ιταλία το 2013. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Σάντος έλαβε την επιστολή από το STJ το απόγευμα και τις πρώτες πρωινές ώρες εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.

Ο Ρομπίνιο μεταφέρθηκε ώρες αργότερα στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Ισπανία: Ο Λουίς Ρουμπιάλες βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία και δεν μπορεί να συλληφθεί

Εξελίξεις στο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η εισαγγελία της Μαδρίτης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Λουίς Ρουμπιάλες και άλλους έξι παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας για παραβάσεις σε συμβόλαια και συμβάσεις των τελευταίων πέντε ετών.

Πραγματοποιήθηκε έφοδος την Τετάρτη (20/03) στα γραφεία και στα σπίτια πρώην και νυν παραγόντων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, έχει αποκλειστεί από τη FIFA για τα επόμενα τρία χρόνια, έπειτα από το ανάρμοστο φιλί στην Τζένι Ερμόσο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Ισπανία και ήταν στον θώκο της RFEF κατά τη διάρκεια της περιόδου 2018-’23, το διάστημα που εξετάζεται για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Ωστόσο, ο Λουίς Ρουμπιάλες ξέφυγε στη Δομινικανή Δημοκρατία, με την οποία η Ισπανία δεν έχει διμερή συμφωνία για έκδοση συλληφθέντων. Επομένως ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα Μέσα της Ισπανίας, ο 46χρονος θα συνεργαστεί με τις Αρχές της χώρας και θα επιστρέψει οικειοθελώς στην Ισπανία για να συνεχιστούν οι έρευνες.


Πηγή