Πολιτική αναταραχή στην Χειμάρρα: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντι Μπελέρη (video)


Πολιτική αναταραχή στην Χειμάρρα: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντι Μπελέρη (video)


Διαφ.


Με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας του SPAK στην Αλβανία, ο ασκών καθήκοντα δημάρχου στη Χειμάρρα, Γκέργκι Γκόρο, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (23/03).

Όπως αναφέρει το himara.gr που επικαλείται ΜΜΕ στην Αλβανία, ακόμη 4 έχουν καταλήξει με χειροπέδες, ενώ η σύλληψη του Γκόρο έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη για τα πολιτικά σχέδια του εκλεγμένου δημάρχου.

Ο Γκόρο και ένα άλλο άτομο συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι συλλήψεις φέρονται να σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaci, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhacka.

Ο Γκόρο παρέμεινε στη θέση του δήμαρχου, παρόλο που έχασε τις εκλογές της 14ης Μαΐου από τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή για εξαγορά ψήφων.

Το ξεκαθαρίζει ο Μάκης Βορίδης: «Θα θέσουμε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ» (video)

Βέτο έθεσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, μετά την καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, είπε ότι στην Αλβανία υπάρχει «όντως θέμα κράτους δικαίου», ενώ μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, «ο Ράμα δεν εκλήθη γεγονός για το οποίο ενοχλήθηκε σφοδρώς».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Είπε, επίσης, ότι όλα αυτά συνιστούν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και «παγώνει» η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας μέχρι να αποκατασταθούν όλα αυτά τα κεντρικά ζητήματα».

Ο υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα θέσει βέτο, υπογράμμισε: «έχουμε πει ότι αυτό αποτελεί ζήτημα παγώματος της ενταξιακής διαδικασίας»


Πηγή