Ατίθασα νιάτα: Η φωτογραφία του νεαρού Τριντό στην Ακρόπολη – Την έδειξε ο Μητσοτάκης στον Καναδά (photos)


Ατίθασα νιάτα: Η φωτογραφία του νεαρού Τριντό στην Ακρόπολη – Την έδειξε ο Μητσοτάκης στον Καναδά (photos)


Διαφ.


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στον Καναδά, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Justin Trudeau. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγορεύτηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας, ως αναγνώριση για το έργο του. Εκεί, βέβαια,προέβη σε μία αναπάντεχη, αλλά άκρως ευχάριστη κίνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του αποκαλύπτοντας πως βρήκε φωτογραφία του Τζάστιν Τριντό από την παιδική του ηλικία κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ακρόπολη. Έκπληξη!

«Κύριε Πρωθυπουργέ Τριντό, οι δηλώσεις σας με ενέπνευσαν τόσο πολύ. Θα αφήσω στην άκρη τη δήλωση που είχα προετοιμάσει.

Φωτογραφία νεαρού Τριντό στην Ακρόπολη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Επιτρέψτε μου λοιπόν, κατ’ αρχάς, να πω πόσο μεγάλη τιμή είναι για εμένα να βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα. Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και 41 χρόνια που επισκέπτεται επίσημα τον Καναδά, μία χώρα με την οποία μας συνδέουν τόσο ισχυροί δεσμοί.Αλλά ξέρετε κάτι; Καθώς έψαχνα το αρχείο μου, ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον.

Διότι πριν από 41 χρόνια, ο νεαρός Τζάστιν Τριντό επισκέφθηκε την Αθήνα μαζί με τον πατέρα του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του. Έχω μια φωτογραφία του εδώ. Για έφηβος, δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτό που έβλεπε. Θα του δώσω αυτή τη φωτογραφία ως αναμνηστικό», ανέφερε, δείχνοντάς του την φωτογραφία, την οποία και του παραχώρησε.

Παράλληλα, δείτε: 25η Μαρτίου: Μητσοτάκης και Τριντό στην μεγάλη παρέλαση του Μόντρεαλ (video)

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στο πλαίσιο της ομιλίας του πως «η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η 25η Μαρτίου, είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα, διότι ήταν η ημέρα που οι Έλληνες επαναστάτησαν ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες, αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία τους και υπερίσχυσαν. Αυτή είναι η απαρχή του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Τα τελευταία 203 χρόνια, είχαμε σίγουρα τις καλές και τις δύσκολες στιγμές μας. Δεν ήταν μια ομαλή πορεία. Η δημοκρατία δεν είναι ποτέ μια εύκολη άσκηση. Αλλά είμαι περήφανος που στέκομαι εδώ μπροστά σας και σας λέω ότι, ναι, η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πολύ, πολύ καλή κατάσταση».

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως η χώρα μας «δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο” της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που εκπροσωπείται αποτελεσματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που συνεργάζεται με τους εταίρους της για την επίλυση πολύ, πολύ περίπλοκων παγκόσμιων προβλημάτων. Έχετε να διαδραματίσετε έναν καίριο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Διότι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να περάσω μαζί σας την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας ήταν επειδή πήραμε μία σημαντική απόφαση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από λίγους μήνες: αποφασίσαμε, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, να σας δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσετε στις ελληνικές εκλογές μέσω επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να πάτε στην πρεσβεία ή να επιστρέψετε στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για εμάς στην Ελλάδα, προκειμένου εσείς, όσοι από εσάς έχετε δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καλώντας τους ομογενείς να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι το τέλος Απριλίου.

Φωτογραφία νεαρού Τριντό στον Καναδά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI


Πηγή