Σαλαμίνα: Έσκασε βεγγαλικό στα χέρια 17χρονου – Ακρωτηριάστηκαν τρία δάχτυλα


Σαλαμίνα: Έσκασε βεγγαλικό στα χέρια 17χρονου – Ακρωτηριάστηκαν τρία δάχτυλα


Διαφ.


Μόλις μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του 33χρονου από την Κρήτη όταν προσπάθησε να ανάψει ναυτική φωτοβολίδα, ένα νέο περιστατικό με σοβαρό τραυματισμό 17χρονου συνέβη στην Σαλαμίνα.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα: «Πήγαινα στον εισαγγελέα και δεν μου έδινε κανείς σημασία» – «Σπάει» την σιωπή της η σύζυγος του γιατρού που ασέλγησε στην 3,5 ετών κόρη τους (video)

Ο 17χρονος σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το Σάββατο το βράδυ προσπάθησε να ανάψει ένα βεγγαλικό και αυτό έσκασε στο δεξί χέρι του.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακρωτηριαστούν τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού του με τον ανήλικο να μεταφέρεται στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.
Σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών ενώ συνελήφθησαν οι γονείς του για παραμέληση ανηλίκου.

Αμφιλοχία: 9χρονη που έπαιζε σε παιδική χαρά παραλίγο να χάσει το αυτί της (video)

Ένας σοβαρός τραυματισμός 9χρονου κοριτσιού σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε κλειστή παιδική χαρά στην Αμφιλοχία.

Ειδικότερα το κορίτσι έκοψε το αυτί του. Αυτό έγινε όταν μπήκε στην παιδική χαρά που έπαιζαν και άλλα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν κλειδωμένη από τον Δήμο λόγω ακαταλληλότητας.

Δείτε επίσης: Αλεξανδρούπολη: Σοκαριστικός τραυματισμός σε παιδική χαρά – Ξεριζώθηκαν μαλλιά και δέρμα από το κεφάλι 14χρονης στη διάρκεια παιχνιδιού (photo)

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε παίζοντας σε ελαττωματικό μηχάνημα, κόβοντας το δεξί του αυτί, και αμέσως διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.Οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπου εφημέρευε, όμως λόγω της σοβαρότητας του τραύματός, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων. Χρειάστηκαν 20 ράμματα για την επανασύνδεση του αυτιού του κοριτσιού.

9χρονη πήγε να χάσει το αυτί της

Να σημειωθεί ότι η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν διέθετε ράμπα εισόδου για άτομα με αναπηρία. Η μητέρα κατήγγειλε πως στην εν λόγω παιδική χαρά δεν υπήρχε κάποια σήμανση απαγόρευσης εισόδου, ενώ οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Ανέφερε δε, ότι μετά από καταγγελίες δικές τους ο Δήμος τοποθέτησε πινακίδα. Ο δήμαρχος τόνισε πριν από το ατύχημα υπήρχαν προειδοποιητικές σημάνσεις απαγόρευσης εισόδου ενώ εικάζει πως κάποιος τα αφαίρεσε και δεν έγινε αντιληπτό από τις δημοτικές αρχές.


Πηγή