Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την αφρικανική σκόνη – «Πρέπει να δείξετε προσοχή…»


Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την αφρικανική σκόνη – «Πρέπει να δείξετε προσοχή…»


Διαφ.


Καιρός: Ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης για τις περισσότερες περιοχές της χώρα μας και πρόσκαιρες λασποβροχές αναμένονται σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Με την ευκαιρία δείτε και την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα κορυφώσει τη δράση του το φαινόμενο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Ιδιαίτερη προσοχή στις αλλεργίες πρέπει να δείξει σήμερα ο κόσμος με την κορύφωση του φαινομένου.

Προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συνεφιά και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές λάσπης, σιγά σιγά όμως το κύμα των βροχοπτώσεων μετατοπίζεται προς το Αιγαίο και θα αρχίσει ο καιρός να καθαρίζει.

Οι νοτιάδες κυριαρχούν σε Ιόνιο και Αιγαίο που θα ενισχυθούν προς το βράδυ και θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ, οδηγώντας τον υδράργυρο σε υψηλές τιμές στους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 30 βαθμούς.

Στο νομό Αττικής, η μέρα ξεκινάει με συννεφιά, αργότερα ο καιρός θα ανοίξει με ηλιοφάνεια, ενώ προς το βράδυ θα αναπτυχθούν πάλι συννεφιές.

Ίσως αύριο το πρωί να υπάρξουν ξανά κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Δυνατός σχεδόν νοτιάς, ιδιαίτερα στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα, κοντά στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κοντά στους 23 με 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές λασποβροχές που αργότερα θα υποχωρήσουν, ωστόσο έντονη θα παραμείνει η συννεφιά και η παρπυσία αφρικανικής σκόνης

Πρόσκαιρα ισχυρός νοτιάς στο θερμαϊκό με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 20 βαθμούς

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται προς Κυριακή και Δευτέρα.


Πηγή