«Εδώ για τρεις μέρες θα απαντάντε, εμείς πιστεύουμε την Καρυστιανού» – Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την πρόταση δυσπιστίας


«Εδώ για τρεις μέρες θα απαντάντε, εμείς πιστεύουμε την Καρυστιανού» – Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την πρόταση δυσπιστίας


Διαφ.


Τα ξίφοι τους είναι έτοιμες να διασταυρώσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για δεύτερη μέρα στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες (26/3) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση στη Βουλή με το «καλησπέρα» σας από χθες, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά να παίρνει τον λόγο και να εξαπολύει πυρά έναντι της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Στα Τέμπη πάτε να κάνετε συγκάλυψη, εδώ για τρεις μέρες θα απαντάτε».

Στη συνέχεια, ζήτησε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το ποιον συνάντησε μέχρι να μιλήσει περί ανθρωπίνου λάθους.

«Ο Γεραπετρίτης έκανε την τηλεδιοίκηση της Λάρισας σε 4 μήνες, ενώ ο Καραμανλής δεν το έκανε για 4 χρόνια και μάλιστα με λιγότερα χρήματα από όσα χρειάστηκαν για το μπάζωμα», είπε για Τέμπη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη συντήρηση του σιδηροδρόμου.

«Σας καταγγέλλουμε ευθέως για συνειδητή εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε την κα Καρυστιανού πως της είπαν στο αυτί πως ο Τριαντόπουλος έδωσε εντολή για την μετακίνηση του υλικού».

Σε άλλο σημείο είπε ότι η κα Ασημακοπούλου χρησιμοποίησε την ίδια βάση δεδομένων για την δεύτερη επιστολή και διεμήνυσε: «μην νομίζετε πως καθαρίσατε με την παραίτηση Ασημακοπούλου και δύο γραμματέων»

«Πόσα στικάκια έχουν διακινηθεί; Υπάρχει άλλη εταιρεία που να κατέχει τα δεδομένα; Εταιρεία που δρα στα Βαλκάνια με σκοπό να επηρεάσει κακόβουλα το εκλογικό σώμα;», ανέφερε.

«Εσείς κυβερνάτε, εσείς πρέπει να παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία», κατέληξε.

Ομοβροντία κατηγοριών από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης

Από τη δική της πλευρά, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, κατηγόρησε και εκείνη ευθέως την κυβέρνηση για «οργανωμένη και συστηματική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» και «οικοδόμηση του αφηγήματος του ανθρώπινου λάθους».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «στην προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών, ήρθαν τις τελευταίες ημέρες να προστεθούν νέα δεδομένα, που αποδεικνύουν αλλοίωση των συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, τη νύχτα της μοιραίας τραγωδίας, ώστε να μεγεθυνθεί το αφήγημα της κυβέρνησης για το ανθρώπινο λάθος, ως αποκλειστικό αίτιο της σύγκρουσης και να υποβαθμιστούν οι υφιστάμενες κυβερνητικές ευθύνες, αναφορικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου».

Μιλενα Αποστολάκη
Μιλένα Αποστολάκη: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δήλωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη «βγάζει μάτι» και ότι προσπαθεί να τη «βγάλει λάδι». Υπενθύμισε, επίσης, την προσπάθεια του κόμματός του να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά κανένα άλλο κόμμα δεν στήριξε την πρόταση.

Τη θέση που διατύπωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για «παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές» αναπαρήγαγε ο Σωκράτης Φάμελλος, με δήλωσή του στο περοστύλιο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προσέλθει στη Βουλή την οποία απαξίωσε στη συζήτηση για την εξεταστική των Τεμπών, προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων και την κοινωνία.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει στο βήμα της Βουλής και να απολογηθεί για τις ευθύνες των κκ Καραμανλή, Καραγιάννη, που είχαν γνώση όλων των ελλειμμάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, για το μπάζωμα στα Τέμπη και την καταστροφή πειστηρίων αλλά και τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου.

Τέλος, ζητά από τον κ. Μητσοτάκη εξηγήσεις για τη μονταζιέρα στα Τέμπη και την παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων, με προφανή στόχο την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Πότε θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι λόγω της – εδώ και καιρό – προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Κύπρο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη Βουλή για την πρόταση μομφής σήμερα 27 Μαρτίου.


Πηγή