Κρίσιμες ώρες για τον Μανώλη Μαυρομμάτη: Έγιναν γνωστά τα νεότερα για την κατάσταση του δημοσιογράφου – «Η οικογένειά του κάνει έκκληση…»
Ο Μανώλης Μαυρομμάτης συνεχίζει, μαζί με τη σύζυγό του, Ρένα Βενιέρη, στη μεγάλη μάχη που δίνει για την υγεία του, με το ζευγάρι να παραμένει σε μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», μετά την πυρκαγιά στο διαμέρισμένα τους στο Κολωνάκι πριν από ενάμιση μήνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες τόσο για τον δημοσιογράφο όπως και για την σύζυγό του με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να κρατήσουν και τους δυο στη ζωή.
Για 44 ημέρες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εγκαυμάτων, με το ζευγάρι να απεγκλωβίζεται από την Πυροσβεστική, με τους συγγενείς και τους γιατρούς να κάνουν έκκληση για αίμα.
Ρένα Βενιέρη: Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση (Video)
Μάχη για τη ζωή τους δίνουν ο γνωστός αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη, που νοσηλεύονται με εκτεταμένα εγκαύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα τους στο Κολωνάκι και ξεκίνησε από το αναμμένο μάτι της κουζίνας ενώ αυτοί κοιμόντουσαν.
Την σοβαρή κατάσταση της υγείας του ζευγαριού, ηλικίας 82 και 80 χρόνων, περιγράφει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται.
Ποια είναι η Ρένα Βενιέρη
Η Ρένα Βενιέρη – Μαυρομάτη γεννήθηκε στην Άρτα στις 20 Ιουνίου 1943. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965.
Εμφανίστηκε στη σκηνή, στο θέατρο ΒΕΡΓΗ, στο έργο του Όσκαρ Ουάϊλντ «Η βενυτάλια της λαίδης Γουιντερμίρ», με τον θίασο Βεργή-Αρώνη σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.
Στη συνέχεια, ο δάσκαλός της, Κώστας Μιχαηλίδης, την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και την «Λυσσιστράτη» σε περιοδία στην Νότιο Αφρική και στα Αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ως επαγγελματίας ηθοποιός, πρωτοέπαιξε στον θίασο της Άννας Συνοδινού στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στο θέατρο Λυκαβηττού, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.
Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Στο Ελεύθερο Θέατρο, συνεργάστηκε με τον Μάνο Κατράκη, στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ, με το προσκήνιο του Αλέξη Σολωμού στις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, στο χορό και τον ρόλο της Κυρήκαινας με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο.
Συνεργάστηκε με του θιάσους Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου, Λάμπρου Κωνσταντάρα.
Με τον, μετέπειτα, σύζυγό της, Μανώλη Μαυρομμάτη, δημιούργησε την «Ελεύθερη λαϊκή σκηνή» και ανέβασαν τα έργα, «Δόξα και θάνατος του Χοακίν Μουριέτα», του Πάμπλο Νερούντα, το «Αχ αυτές οι γυναίκες», του Σ. Μωμ και το «Ελεύθεροι», του Τέννεσι Ουίλιαμς. Με τον θίασο του Σταύρου Παράβα, ως πρωταγωνίστρια, στον «Εραστή από χαρτόνι», του Σ. Μωμ.
Έλαβε μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης και στην μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, «Βυζαντινός Ελληνισμός», σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαυρομάττη.
Επίσης, στα σήριαλ, «Ονειροπαρμένος», του Κώστα Πρεντεντέρη, «Εν τούτω Νίκα», του Νίκου Φώσκολου, «Μεθυσμένη Πολιτεία», του Σ. Πατατζή, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», του Κώστα Μουρσελά και «Το πάθος», του Γιάννη Φιλίππα.
Ως σεναριογράφος, έγραψε τις ταινίες μικρού μήκους «Το μαύρο χρονικό» και το «Εν καιρό ειρήνης», όπως και τα ντοκυμαντερ, «Η Κρήτη του Καζαντζάκη» και «Λαϊκή αρχιτεκτονική και σύγχρονη Ελλάδα», όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της, Μανώλη Μαυρομμτη.
Παίχτηκαν στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης, αλλά και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Ρένα Βενιέρη: Φιλμογραφία
- Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)
- Τα χρόνια της οργής (1973)
- Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)
- Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
- Μαρία-Ηλέκτρα (1996)
Πηγή