Προειδοποιητική βολή από τον Σάκη Αρναούτογλου: Δεν τελείωσε τίποτα – «Το Σάββατο προβλέπεται να έρχεται κοντά στην Ελλάδα…» (video)


Προειδοποιητική βολή από τον Σάκη Αρναούτογλου: Δεν τελείωσε τίποτα – «Το Σάββατο προβλέπεται να έρχεται κοντά στην Ελλάδα…» (video)


Διαφ.


Καιρός: Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σήμερα δεν θα είναι τόσο έντονη όσο το πρώτο κύμα και θα κρατήσει κάποιες ώρες. Πάντως, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε ότι η θερμή εισβολή δεν τελείωσε, αφού το σαββατοκύριακο θα ανέβει ξανά ο υδράργυρος. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Σε ό,τι αφορά στον καιρό, αναμένονται αραιές συννεφιές και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αλλά από το απόγευμα θα αρχίσει να «καθαρίζει» η ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-20, τοπικά τους 30 ίσως και τους 31 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Στη βόρεια Κρήτη το θερμόμετρο ίσως δείξει 29-30 βαθμούς.

Στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα θα έχει δροσιά και 20-23 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νοτιοανατολική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες αραιές συννεφιές, ενώ το σκηνικό θα είναι θολό, λόγο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Προς το απόγευμα θα «καθαρίσει» ο καιρός. Το θερμόμετρο θα δείξει 29-30, ίσως και 31 βαθμούς Κελσίου στα πιο βόρεια και βορειοανατολικά του νομού.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται λίγες συννεφιές και «αρκετή θολούρα», που θα καθαρίσει μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Από την Τετάρτη πλέον δεν θα υπάρχει μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 4-5 βαθμούς, σε σύγκριση με την Τρίτη, αλλά και πάλι θα είναι πάνω από τα συνήθη για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη το θερμόμετρο θα δείξει 24-25 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στην ενδοχώρα, ενώ και την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια.

«Το Σάββατο προβλέπεται να έρθει πολύ κοντά μας μια νέα θερμή αέρια μάζα, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ξανά η θερμοκρασία», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του για την ΕΡΤ. Έτσι, η θερμοκρασία φτάσει τους 26-27 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η θερμοκρασία του νερού στη θάλασσα ακόμα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. «Κατά μέσο όρο είναι στους 16-17 και τοπικά 18 βαθμούς», συμπλήρωσε.


Πηγή