Κολωνός: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης – Τι δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας


Κολωνός: Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης – Τι δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας


Διαφ.


Το μεσημέρι της Τρίτης (2/4/24) βγήκε από τη φυλακή η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς αθωώθηκε για τα κακουργήματα. Την συνόδευε ο συνήγορος της, Απόστολος Λύτρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη μητέρα για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης του Κολωνού, είχε όμως εκτίσει σχεδόν όλη την ποινή για αυτό, με την προσωρινή κράτησή της.

Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Δείτε επίσης: Οριστικό για την υπόθεση του Κολωνού: Ισόβια στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης – Αποφυλακίζεται η μητέρα του κοριτσιού

Το δικαστήριο είχε υποβάλλει στη μητέρα της 12χρονης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, καθώς καταδικάστηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Την μητέρα περίμεναν τα δύο ενήλικα παιδιά της, όπως είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος της μητέρας, Α. Λύτρας. «Το θέμα είναι ότι θα επιστρέψει στην οικογένειά της. Μακάρι να έχει αυτή η οικογένεια μία καινούρια αρχή» τόνισε.

Κολωνός – Νέα πρόταση Εισαγγελέα: «Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι πλην Μίχου» – Τελική ποινή τα ισόβια και 27 χρόνια στον 55χρονο (video)

Την αναστολή στην εκτέλεση της ποινής ως την έφεση ζήτησαν οι συνήγοροι των 17 κατηγορουμένων για τον βιασμό της ανήλικης από τον Κολωνό. Η εισαγγελέας φαίνεται να ζήτησε να βρεθούν εκτός φυλακής, πλην του Ηλία Μίχου.

Τι ανέφερε η Εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στο ΜΟΔ να χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία.

Αν το δικαστήριο αποδεχθεί την πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του καταδικασμένου ως δεύτερου μαστροπού, του αποκαλούμενου Μιχάλη , οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, θα βρεθούν εκτός φυλακής

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.


Πηγή