Έσκασε η «βόμβα» για τον Χάρι Πότερ – Κινδινεύει με σύλληψη η J.K Rowling


Έσκασε η «βόμβα» για τον Χάρι Πότερ – Κινδινεύει με σύλληψη η J.K Rowling


Διαφ.


«Παίζει με την τύχη της» η συγγραφέας του Χάρι Πότερ.

Η Τζ. Κ. Ρόλινγκ κινδυνεύει να συλληφθεί καθώς αμφισβήτησε τον νέο νόμο της Σκωτίας για τα εγκλήματα μίσους σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας την αστυνομία να τη συλλάβει εάν πιστεύει ότι έχει διαπράξει αδίκημα.

Δείτε επίσης: Βρέθηκαν στο Ισραήλ τα πτώματα του 12χρονου αυτιστικού κοριτσιού που αγαπούσε τον Χάρι Πότερ, και της γιαγιάς της – Φέρεται πως ήταν όμηροι της Χαμάς (video)

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Σκωτίας η γνωστή συγγραφέας κατηγορείται για τον λανθασμένο προσδιορισμό των τρανς ατόμων σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Σκωτίας για τα εγκλήματα μίσους.

Η ίδια δήλωσε ότι «η ελευθερία του λόγου και των πεποιθήσεων» θα τερματιζόταν εάν η ακριβής περιγραφή του βιολογικού φύλου ήταν παράνομη. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χούμζα Γιουσάφ δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα αντιμετωπίσει ένα «ανερχόμενο κύμα μίσους».

Ωστόσο ο Ρισι Σουνακ υπερασπίστηκε την συγγραφέα και το δικαίωμα της «ελευθερίας του λόγου» και δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται για θέματα όπως στην ταυτότητα των τρανσέξουαλ και τον σεξουαλικο προσανατολισμό.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Jo Farrell δήλωσε πρόσφατα ότι οι νέοι νόμοι θα εφαρμοστούν “με τρόπο”, υποσχόμενος ότι θα υπάρξει “στενός έλεγχος” του τρόπου εφαρμογής της νομοθεσίας και των αναφορών που λαμβάνονται.

Ο σκιώδης καγκελάριος των Εργατικών στο Δουκάτο του Λάνκαστερ Pat McFadden δήλωσε στο Sky News ότι η JK Rowling δεν πρέπει να συλληφθεί και ότι δικαιούται να έχει την άποψή της.

Πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά μεγάλη παράλειψη να μην συμπεριληφθεί ο μισογυνισμός στη νομοθεσία και ότι οι Εργατικοί «δεν σχεδιάζουν να νομοθετήσουν νέα εγκλήματα σε αυτόν τον τομέα», αν έρθουν στην εξουσία.

H συγγραφέας του Χάρι Πότερ

Πηγή: ΕΡΤ

Παγκόσμιος θρήνος! Έφυγε από την ζωή ο κινηματογραφικός «Ντάμπλντορ» από το «Χάρι Πότερ», Sir Michael Gambon

Θλίψη σε όλο τον πλανήτη προκαλεί η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Sir Michael Gambon, γνωστού στις νεότερες γενιές από την ενσάρκωση του Albus Dumbledore στις ταινίες Harry Potter. Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Sir Michael Gambon πέθανε από πνευμονία ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού μετέδωσε η οικογένειά του, αναφέροντας ότι «έφυγε ήσυχα».

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Παγκόσμιος θρήνος! Έφυγε από την ζωή ο κινηματογραφικός «Ντάμπλντορ» από το «Χάρι Πότερ», Sir Michael Gambon


Πηγή