Πάτρα: «Απείλησε να σφάξει την κόρη μου» – Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας


Πάτρα: «Απείλησε να σφάξει την κόρη μου» – Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας


Διαφ.


Σε εγρήγορση βρέθηκαν χθες (3/4) οι αστυνοµικές αρχές της Πάτρας µετά από άλλη μια καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας.

Αυτη τη φορά η καταγγελία ήταν μίας ηλικιωµένης ότι κινδυνεύει η ζωή της κόρης της από τον 52χρονο σύντροφό της.

Δείτε επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα άγρια χτυπημένη στο ίδιο τμήμα και με έδιωξαν» – Νέα εξοργιστική καταγγελία για το Α.Τ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», η ηλικιωμένη επικοινώνησε στις 5:45 χθες το απόγευµα µε το 1ο Αστυνοµικό Τµήµα της Πάτρας, ενηµερώνοντας πως η 48χρονη κόρη της έχει πέσει θύµα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, µε αποτέλεσµα να αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι της στην Αθήνα, αναζητώντας καταφύγιο στην µητέρα της.

Μάλιστα, η γυναίκα έντροµη ενηµέρωσε τους αστυνοµικούς ότι ο 52χρονος ασκούσε λεκτική βία σε βάρος της κόρης της, την κλείδωνε στο σπίτι και έφθασε στο σηµείο όταν εκείνη αναγκάστηκε να φύγει να απειλήσει ότι θα την σφάξει!

Η 48χρονη έφθασε στην Πάτρα µε το τρένο ενώ ο 52χρονος την ακολούθησε µε Ι.Χ., φθάνοντας νωρίτερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα όπου άρχισε να την ψάχνει επικοινωνώντας και µε την ηλικιωµένη µητέρα της.

Μετά το τηλεφώνηµα της γυναίκας στην ΕΛ.ΑΣ., σήµανε συναγερµός στις αστυνοµικές αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άµεσα και κατάφεραν να µεταφέρουν τις δύο γυναίκες σε ασφαλές µέρος εξαπολύοντας παράλληλα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισµό και τη σύλληψη του 52χρονου.

Σε βάρος του άντρα σχηµατίστηκε δικογραφία καθώς το αδίκηµα της ενδοοικογενειακής βίας διώκεται αυτεπάγγελτα.

Πάτρα

Το παραδέχτηκε η σύζυγος του Γιάννη Γιοκαρίνη: «Έχει υπάρξει βίαιος μαζί μου, φοβήθηκα μη γίνει κάτι χειρότερο»

Ελεύθερος αφέθηκε χθες Τετάρτη 3/4 ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ύστερα από την ανάκληση της καταγγελίας που του έκανε η σύζυγός, Σοφία Μιχαλοπούλου, του για ενδοοικογενειακή βία.

Η Σοφία Μιχαλοπούλου μίλησε το πρωινό της Πέμπτης στην εκπομπή «Super Κατερίνα», θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από το επίμαχο περιστατικό.

«Υπήρξε ένας τσακωμός που ξέφυγε από τα όρια. Έχω περάσει πολλούς τσακωμούς με τον Γιάννη πιωμένο, οπότε για αυτό φοβήθηκα και πήρα το 100, για να έρθουν να τον ηρεμήσουν και να μη γίνει κάτι χειρότερο. Κάθε εξάρτηση δημιουργεί έναν λαβύρινθο και μπορεί να φέρεται ως μεθυσμένος χωρίς να έχει πιει. Αυτό συνέβη και χθες. Τρόμαξα, γιατί έχω δει το “τέρας” του αλκοολισμού. Δε με άρπαξε από τον λαιμό. Υπήρξε λεκτική βία, του απαντούσα κι εγώ καταλλήλως και ανάψανε τα πνεύματα», δήλωσε αρχικά η κυρία Μιχαλοπούλου.

«Έχει υπάρξει στιγμή στο παρελθόν που ήταν βίαιος μαζί μου, υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν τον είχα καταγγείλει. Φοβήθηκα, αλλά επειδή ξέρω ότι δεν είναι αυτός ο πραγματικός εαυτός του, ζήτησα βοήθεια από ειδικούς για να τον καταφέρω να σώσει τον εαυτό του. Εγώ προσπάθησα να θωρακίσω τον δικό μου εαυτό, αλλά προσπάθησα ταυτόχρονα να βοηθήσω και τον Γιάννη. Είδα ότι μόνη μου δεν μπορώ να το καταφέρω. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας εκθέσω την προσωπική μας ζωή στον αέρα. Καταλαβαίνετε, είναι πολύ ευαίσθητο».

«Ο αλκοολισμός βγάζει βία και επιθετικότητα και πρέπει να βοηθιόμαστε από ειδικούς», υπογράμμισε τέλος η σύζυγος του Γιάννη Γιοκαρίνη.


Πηγή