Φωτιά στο Λασίθι: Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Τραυματίστηκε 74χρονος (video)


Φωτιά στο Λασίθι: Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Τραυματίστηκε 74χρονος (video)


Διαφ.


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, καίγονται ήδη τα πρώτα σπίτια σε οικισμό που είχε εκκενωθεί ήδη, ενώ από την φωτιά ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης: Τραγωδία εν πλω: Νεκρός επιβάτης εντοπίστηκε μέσα στο πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Χανιά

O 74χρονος που έχει υποστεί εγκαύματα στο Μαύρο Κολύμπο και προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες. Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά αποχώρησε από το σπίτι του όταν ήρθε στο κινητό του μήνυμα εκκένωσης από το 112, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο χωριό για να προστατέψει το σπίτι του

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν σε ΜΕΘ καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και βρίσκεται προληπτικά διασωληνωμένος.

Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Σχινοκάψαλα – Εκκενώνονται τέσσερις περιοχές

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πυροσβεστικές αρχές στην Κρήτη, καθώς μεγάλη πυρκαγιά εξελίσσεται σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Πριν από λίγο ήχησε το 112.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά στα Καμένα Βούρλα

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με οχήματα και άντρες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στις Μάλες Ιεράπετρας.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

????#Κρήτη

???? Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Μαύρο_Κόλυμπο απομακρυνθείτε προς #Κουτσουρά

???? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) April 6, 2024


Πηγή