Ξαφνική «ριπή» Τάσου Αρνιακού: «Το 12ωρο που αλλάξουν όλα στη χώρα…»


Ξαφνική «ριπή» Τάσου Αρνιακού: «Το 12ωρο που αλλάξουν όλα στη χώρα…»


Διαφ.


Καιρός Τάσος Αρνιακός: Έρχεται η αλλαγή του καιρού με βροχές μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ μία μικρή γεύση θα πάρουμε αύριο Κυριακή (7/4).

Όπως φαίνεται οι μετεωρολόγοι συμφωνούν για μια αλλαγή του καιρού την Κυριακή, ενώ μετά τις 10 Απριλίου και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει σημαντικότερη μεταβολή με μια οργανωμένη ανοιξιάτικη κακοκαιρία.

«Η σημαντική αλλαγή του καιρού φαίνεται ότι έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από τις 10 – 11 Απριλίου. Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει.

Δείτε επίσης: «Άνεμος» αλλαγής από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Απ’ τα 28άρια στις καταιγίδες»

Τις πληροφορίες για οργανωμένη κακοκαιρία επιβεβαιώνει και ο μετεωρολόγος του AΝΤ1 ο οποίος ανέφερε πως οι ισχυρές βροχές θα έρθουν την επόμενη Πέμπτη, με το Σαββατοκύριακο 13 -14 Απριλίου να είναι βροχερό σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε ο Τάσος Αρνιακός.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του:

Δυστυχώς το επιβεβαίωσε ο Γιάννης Καλλιάνος: «Υγρή κατεβασιά στη χώρα θα κρατήσει μέχρι…»

Καιρός: Παρά το γεγονός πως η καλοκαιρία διαρκείας κρατά ακόμη, φαίνεται πως θα έρθουν βροχές και τοπικές καταιγίδες την Κυριακή (5/4), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος του Mega στάθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που επιμένουν και θα δώσουν ακόμη μία εξαιρετική μέρα αύριο (6/4), ενώ το σκηνικό θα αλλάξει μόνο για την Κυριακή, που θα έχουμε μια υγρή κατεβασιά από τα βορειοανατολικά, κινούμενη προς τα δυτικά. Αυτή αναμένεται να δώσει βροχές και καταιγίδες ακόμη και στα ηπειρωτικά της χώρας, με την Αττική να δείχνει να επηρεάζεται ελάχιστα.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο βίντεο που ακολουθεί:

«Καυτά» Μερομήνια: «Καύσωνας διαρκείας στη χώρα πριν το καλοκαίρι…»

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας.

22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή