Παιανία: Φωτιά σε οικόπεδο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική


Παιανία: Φωτιά σε οικόπεδο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική


Διαφ.


Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πυροσβεστικές αρχές στην Παιανία, καθώς ξέσπασε φωτιά σε οικόπεδο και πιο συγκεκριμένα σε αποθηκευτικό χώρο, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η Πυροσβεστική, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται στο σημείο με 22 πυροσβέστες και 8 οχήματα προκειμένου να περιορίσει το πύρινο μέτωπο στο Κορωπί και να μην επεκταθεί περαιτέρω.

Παιανία: Φωτιά σε οικόπεδο
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Παράλληλα δείτε: Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Σχινοκάψαλα – Εκκενώνονται τέσσερις περιοχές

Η φωτιά ξέσπασε περί τις 08:30 σε δασική έκταση στον Μαύρο Κόλυμπο και αυτή την ώρα οι δυνάμεις εστιάζουν στο κομμάτι που βρίσκεται ανατολικά προς Κουτσουρά, ενώ η πλευρά προς την Ιεράπετρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές ανέμων 8 έως 9 μποφόρ γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων καθώς και τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Φωτιά στο Λασίθι: Καίγονται τα πρώτα σπίτια – Τραυματίστηκε 74χρονος (video)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, καίγονται ήδη τα πρώτα σπίτια σε οικισμό που είχε εκκενωθεί ήδη, ενώ από την φωτιά ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

O 74χρονος που έχει υποστεί εγκαύματα στο Μαύρο Κολύμπο και προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες. Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά αποχώρησε από το σπίτι του όταν ήρθε στο κινητό του μήνυμα εκκένωσης από το 112, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο χωριό για να προστατέψει το σπίτι του

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν σε ΜΕΘ καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και βρίσκεται προληπτικά διασωληνωμένος.


Πηγή