«Γκρι μοτίβο» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Κακοκαιρία εξπρες φέρνει μέχρι και χαλάζι από…»


«Γκρι μοτίβο» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Κακοκαιρία εξπρες φέρνει μέχρι και χαλάζι από…»


Διαφ.


Καιρός: Ανοιξιάτικη είναι η μέρα σήμερα στη χώρα, ωστόσο από το απόγευμα θα ξεκινήσει μεταβολή του καιρού, με βροχές και ενίσχυση των βοριάδων, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πού αναμένονται βροχές

Συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν πρώτα προς τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και προς το βράδυ και στην περιοχή της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της Εύβοιας αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Παράλληλα, οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και σταδιακά θα ενισχυθούν στο Αιγαίο προσεγγίζοντας εντάσεις κοντά στα 6-7 μποφόρ. Ωστόσο, ο υδράργυρος επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές, στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Με την ευκαιρία, δείτε που άγγιξε η θερμοκρασία και ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου!

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές και προς το απόγευμα και μέσα στη νύχτα θα υπάρξουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με πολύ δυνατούς βοριάδες μέσα στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι.

Δείτε ολόκληρη την πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Πισωγύρισμα από τον Τάσο Αρνιακό: Ολική ανατροπή του καιρού μέσα στα επόμενα 24ωρα

Καιρός: Με λιακάδες σε όλη τη χώρα και βοριάδες θα κυλήσει η αυριανή ημέρα (Κυριακή 7/4), με τον καιρό να δείχνει το άσχημο πρόσωπό του και να κάνει πισωγύρισμα, όπως επεσήμανε ο Τάσος Αρνιακός.

Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι και μετά αναμένονται νεφώσεις στην ανατολική και βόρεια χώρα, οι οποίες στην πορεία θα εξελιχθούν σε βροχές και καταιγίδες και από το βράδυ θα επεκταθούν δυτικότερα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε όλη τη χώρα από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

«Τριγμός» με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου – Έρχεται 48ωρο σφυροκόπημα του καιρού

Καιρός: Την Κυριακή (7/4) θα υπάρξει αλλαγή στο καιρικό σκηνικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αργότερα από το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 28-30 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 27-29 βαθμούς στα βόρεια και στους 23-28 στην νότια Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία στους 14-28 βαθμούς Κελσίου και 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν επίσης τοπικές βροχές κατά διαστήματα με την θερμοκρασία να είναι στους 12-28 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα θα επιμείνουν λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στην Κρήτη με σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών από το μεσημέρι. Την Τρίτη θα επικρατήσουν βοριάδες.


Πηγή