Τουρκία: Σημείο εισόδου για ναρκωτικά – Κατέσχεσε το τρίτο μεγαλύτερο φορτίο κοκαϊνης


Τουρκία: Σημείο εισόδου για ναρκωτικά – Κατέσχεσε το τρίτο μεγαλύτερο φορτίο κοκαϊνης


Διαφ.


Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε την τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια καθώς ομάδες παρακολούθησης του οργανωμένου εγκλήματος προειδοποιούσαν ότι η Τουρκία γίνεται σημείο εισόδου για ναρκωτικά που φθάνουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ιερέας έστησε το όργιο – Καλείται να αποζημιώσει άνδρα που κατέρρευσε από υπερβολική δόση βιάγκρα

Σε μια επιχείρηση σε τρεις επαρχίες, κατασχέθηκαν 608 κιλά κυρίως υγρής κοκαΐνης, δημοσίευσε ο Γερλικάγια στο X. Κατασχέθηκαν επίσης σχεδόν 830 κιλά χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του ναρκωτικού.

Ο Γερλικάγια είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο μια διεθνή συμμορία την οποία φέρεται να διηύθυνε ένας υπήκοος Λιβάνου-Βενεζουέλας, ο οποίος ήταν μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών μελών της κρατούμενης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, μαζί με εννέα Τούρκους. «Η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στην επιχείρηση… ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Τουρκία», είπε ο υπουργός.

Ομάδες που παρακολουθούν το οργανωμένο έγκλημα λένε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται ως διαμετακομιστικός κόμβος για την κοκαΐνη που έρχεται από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη καθώς η ασφάλεια σε λιμάνια όπως το Ρότερνταμ στην Ολλανδία γίνεται αυστηρότερη.

Σε μια έκθεση από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε ότι η αύξηση κατά 44% στις κατασχέσεις κοκαΐνης στην Τουρκία μεταξύ 2021 και 2022 δεν αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία για την εγχώρια κατανάλωση, «υποδηλώνοντας ότι η χώρα είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως διάδρομος ναρκωτικών»

Η μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην Τουρκία – 1,1 τόνοι κρυμμένοι σε μία παρτίδα με μπανάνες από τον Ισημερινό – έγινε στο μεσογειακό λιμάνι της Μερσίνης το 2021.

Ο Γερλικάγια από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο του περασμένου έτους, υποσχέθηκε οτι θα καταπολεμά το οργανωμένο έγκλημα στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς ότι η χώρα έχει γίνει καταφύγιο για ξένους γκάνγκστερ. Δημοσιεύει τακτικά λεπτομέρειες της τελευταίας αστυνομικής επιχείρησης με στόχο διακινητές ναρκωτικών, απατεώνες και άλλους εγκληματίες.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 37χρονος έκρυβε ναρκωτικά κάτω κιβώτιο ταχυτήτων αυτοκινήτου – Ήταν μέσα σε αποσμητικό

Στη σύλληψη ενός 37χρονου Αλβανού προέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας (2/4) σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, η Αστυνομία εντόπισε τον δράστη μετά από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών οι οποίες παρατήρησαν τον άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν κάτω από το κιβώτιο ταχυτήτων και κατασχέθηκαν:

21 συσκευασίες με κοκαΐνη και 1 συσκευασία αποσμητικού, μέσα στην οποία ήταν κρυμμένες ακόμα 10 συσκευασίες με κοκαΐνη.

Διαβάστε ακόμη: Δύσκολες ώρες στη Θεσσαλονίκη: 3χρονο παιδάκι υπέστη ανακοπή – Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Συνολικά κατασχέθηκαν 31 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 41,1 γραμμαρίων.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Για την υπόθεση αναρτήθηκε και βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο Facebook:


Πηγή