Σάκης Κεχαγιόγλου: «Δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω στη Θεία πρόνοια – Έχω συναντήσει τον Θεό στις ευτυχισμένες και τις δυστυχισμένες μου στιγμές»


Σάκης Κεχαγιόγλου: «Δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω στη Θεία πρόνοια – Έχω συναντήσει τον Θεό στις ευτυχισμένες και τις δυστυχισμένες μου στιγμές»


Διαφ.


Ο Σάκης Κεχαγιόγλου δε μιλά συχνά για τη ζωή του, αλλά το έκανε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», όπου παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο ποινικολόγος, που μίλησε και πριν από μερικούς μήνες για το βιβλίο σχετικά με την υπόθεσή του στο Χονγκ Κονγκ, σε μια σπάνια εξομολόγηση μίλησε για τα πρώτα βήματα, τις υποθέσεις που θα θυμάται πάντα και για τη μεγάλη πίστη στον Θεό.

Η εξομολόγηση του Σάκη Κεχαγιόγλου

«Είμαι παιδί της Μεταπολίτευσης. Η εμπλοκή μου με τον συνδικαλισμό με ωθούσε στην πολιτική. Στην Αμερική έπεσα θύμα κλοπής. Έμεινα με 40 δολάρια και ένα μπλε τζιν παντελόνι στους -20 βαθμούς στη Νέα Υόρκη. Η Μαρίκα Μητσοτάκη με στήριξε. Κάθε 21 Νοεμβρίου της έστελνα 300 τριαντάφυλλα στο σπίτι».

Τα πρώτα βήματα του Σάκη Κεχαγιόγλου στην δικηγορία έγιναν τον Νοέμβριο του 1991 ως συνεργάτης του εμβληματικού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

«Μόλις ξεκινήσαμε την συνεργασία με τον Α. Λυκουρέζο με πήρε μαζί του για να υποστηρίξουμε μαζί δυο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μέσα από την υπόθεση Κοσκωτά έγινα γνωστός στο πανελλήνιο. Είμαι ευγνώμων και στον Α. Λυκουρέζο και στον Θεό. Δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω στη θεία πρόνοια. Η πιο ενδιαφέρουσα δική ήταν η δίκη Βαγιώνη. Υπήρχε αμετάκλητη καταδίκη αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι υπήρξε δικαστική πλάνη».

«Έχω έναν πολύχρονο δεσμό με το Άγιο Όρος. Πρώτη φορά πήγα στα 19 μου. Έκτοτε έχω πάει πάνω από 150 φορές. Έχω συναντήσει τον Θεό και στις ευτυχισμένες και στις δυστυχισμένες στιγμές της ζωής μου». Για την συνάντησή του με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό είπε: «Το 2022 ο οικουμενικός πατριάρχης με ονόμασε “άρχοντα δικαιοφύλακα”. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που είχα ποτέ στη ζωή μου».

Αναφορικά με τον όρο γυναικοκτονία σημείωσε «δεν χωράει στον ποινικό κώδικα, αυτά είναι κωμικά».

«Είχα αμφιβολίες για την αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. Αθωώθηκε ομόφωνα και προσλήφθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Την ιστορία της Ε. Μελισσαροπούλου την αποτύπωσα σε βιβλίο. Περιέλαβα κάποια γράμματά της για να δει ο αναγνώστης την ψυχή της».

Καταλήγοντας τόνισε: «Σε αυτή τη μια ζωή που μου χάρισε ο θεός νομίζω ότι θα ήμουν πάντα δικηγόρος και υπερασπιστής».


Πηγή