Θεωρίες συνωμοσίας παντού: Ξέβραστηκε drone σε παραλία στο Ηράκλειο – Νόμιζαν ότι ήταν από το… Ιράν (photos)


Θεωρίες συνωμοσίας παντού: Ξέβραστηκε drone σε παραλία στο Ηράκλειο – Νόμιζαν ότι ήταν από το… Ιράν (photos)


Διαφ.


Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Λουόμενοι σε παραλία εντόπισαν ένα drone το οποίο ξεβράστηκε στη στεριά και τρομοκρατήθηκαν.

Ο λόγος; Πίστεψαν ότι το είχε στείλει το Ιράν!

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ με drones και βαλλιστικούς πυραύλους προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία και καθιστώντας την πολεμική κατάσταση στην Μέση Ανατολή περισσότερο έκρυθμη.

Περισσότερα για την υπόθεση, διαβάστε: Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων του Ιράν στο Ισραήλ παρέα με Χεζμπολάχ και Χούθι – Καλεί τους G7 ο Μπάιντεν, πανηγυρίζει ο Νετανιάχου κι έκτακτο ΚΥΣΕΑ με επιστροφή Δένδια από ΗΠΑ.

Ξέβρασαν drone σε παραλία στο Ηράκλειο - Νόμιζαν ότι ήταν από το... Ιράν

Ήταν καιρό στη θάλασσα

Σύμφωνα με το Cretaone.gr, αν και οι λουόμενοι τρόμαξαν γιατί πίστεψαν ότι ήταν από την επίθεση, τελικά το drone δεν ήταν περσικό αλλά ένας ανενεργός και ακίνδυνος εναέριος στόχος. Σύμφωνα με πληροφορίες ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για την περισυλλογή του, ενώ από μια πρώτη εξέταση εκτιμάται πως ήταν για αρκετό καιρό στη θάλασσα, καθώς είχε έντονα τα σημάδια της σκουριάς, στα μεταλλικά του μέρη.

Για την ιστορία, πρόκειται για έναν στόχο που κατασκευάζεται από εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, με σκοπό την εκπαίδευση των πληρωμάτων που επανδρώνουν αντιαεροπορικά συστήματα.

Πηγή φωτογραφιών: cretaone.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καταδικάζουμε τις επιθέσεις του Ιράν»

Μήνυμα στήριξης στο Ισραήλ έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή.

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την κρίση στη Μέση Ανατολή, μετά το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».


Πηγή