«Λευκή» λαίλαπα από τον Τάσο Αρνιακό: «Δεν ξεμπερδεύουμε με το χιόνι…»


«Λευκή» λαίλαπα από τον Τάσο Αρνιακό: «Δεν ξεμπερδεύουμε με το χιόνι…»


Διαφ.


Καιρός: Μέσω της ημερήσιας πρόγνωσής του για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, ο Τάσος Αρνιακός κατέστησε σαφές ότι τα χιόνια που είδαμε σε πολλές περιοχές ήδη θα κάτσουν για αρκετές ημέρες ακόμη.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος μίλησε για την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την ελληνική επικράτεια και στάθηκε ιδιαίτερα στους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Από εκεί και πέρα, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά ήταν αρκετά ισχυρές και το λευκό σκηνικό φαίνεται πως θα παραμείνει εκεί μέχρι τη νέα άνοδο του υδραργύρου από τα μέσα της νέας εβδομάδας και μετά.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

«Ξάσπρισμα» Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Κάθεται το χιόνι μέχρι και…»

Καιρός: Με την κακοκαιρία, που απασχολεί τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, σιγά σιγά να αποχωρεί, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το Σάββατο ξεκινά με βροχές στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και με τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι βροχές στη συνέχεια της ημέρας θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι με τοπικές εντάσεις και προς το απόγευμα θα υποχωρήσουν και θα στραφούν προς νότιοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει από το μεσημέρι και μετά τους 20 με 24 βαθμούς.

Δείτε επίσης: Σε «λευκό κλοιό» η Φθιώτιδα – Χιόνισε Απρίλιο μήνα (video)

Στην Αττική σημειώνονται νωρίς το πρωί βροχοπτώσεις αλλά θα υποχωρήσουν στη συνέχεια και αναμένεται μέσα στην ημέρα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες κυρίως προς την Χαλκιδική και από το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή 21 Απριλίου οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες με τον άστατο καιρό να περιορίζεται στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:


Πηγή