Ξεσπά η γιαγιά του νεκρού βρέφους στην Κω: «Γράφουν ό,τι θέλουν, δεν το έκαναν εκείνοι…» – Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι γονείς (video)


Ξεσπά η γιαγιά του νεκρού βρέφους στην Κω: «Γράφουν ό,τι θέλουν, δεν το έκαναν εκείνοι…» – Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι γονείς (video)


Διαφ.


«Γράφουν ό,τι θέλουν. Η μητέρα είναι Ελληνίδα και ο γιος μου Ρομά. Ξέρουμε και παλεύουμε. Ξέρουμε και δουλεύουμε. Δεν είμαστε άστεγοι», ξέσπασε η μητέρα του πατέρα του βρέφους από την Κω που πέθανε από απόφραξη των αεροφόρων οδών κατά τη σίτιση.

Σχετικά με τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο άψυχο σώμα του μωρού υποστήριξε ότι προήλθαν από το 2 ετών αδελφάκι του. «Έπαιζαν τα παιδιά. Είχαν χτυπήσει. Δεν είναι ότι τα χτυπούσε το παιδί μου», τόνισε.

Δείτε επίσης: Νεκρό βρέφος στην Κω: «Ο σύζυγος κακοποιούσε την μητέρα, την βλέπαμε με μώλωπες» – Ανοίγουν στόματα μαρτύρων για την οικογένεια

«Πάνε για το 3ο παιδί»

Η ίδια διέψευσε ότι γιος της ήταν κακοποιητικός. «Μάλωναν και τα έβρισκαν όπως όλα τα ζευγάρια» και πρόσθεσε «αν ήταν ο γιος μου και η νύφη μου ας το πλήρωναν, αλλά δεν το έκαναν και πάνε για το 3ο παιδί».

Έλαβαν προθεσμία οι γονείς

Νωρίτερα οι γονείς, που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το παιδί πνίγηκε από τηγανιτή πατάτα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

«Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό»

«Το μωράκι έφτασε στο νοσοκομείο νεκρό. Το παιδί είχε φάει το φαγητό του και αυτό το έπνιξε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν πήγε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Οι διασώστες το έβαλαν στο ασθενοφόρο και του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Οι γιατροί εξακολούθησαν να κάνουν την διαδικασία της ανάνηψης, ωστόσο ούτε αυτοί κατάφεραν να αναστρέψουν τη διαδικασία», επεσήμανε, ο Ηλίας Χρυσόπουλος, υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω μίλώντας στο Action24.


Πηγή