Σκηνές «Αποκάλυψης» στην Ταϊλάνδη: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – 30 νεκροί


Σκηνές «Αποκάλυψης» στην Ταϊλάνδη: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα – 30 νεκροί


Διαφ.


Καιρικό «εφιάλτη» συνεχίζει να ζει η Ταϊλάνδη, καθώς ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με έναν άνευ προηγουμένου καύσωνα.

30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της χρονιάς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν σημειωθεί και καθιστούν την διαβίωση ανυπόφορη.

Επί την ευκαιρία δείτε: Τέλος η σοκολάτα και ο καφές – Ποια είναι τα 7 τρόφιμα που θα «εξαφανιστούν» λόγω κλιματικής αλλαγή

Ξεπερνά τους 52 βαθμούς Κελσίου

Στο έλεος του καύσωνα

Οι αρχές της πρωτεύουσας συνέστησαν εκ νέου σήμερα στους εκατομμύρια κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να μειώσουν τις μετακινήσεις τους λόγω των σημαντικών κινδύνων για την υγεία από τον ανυπόφορο καύσωνα.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η αισθητή θερμοκρασία, η οποία υπολογίζεται βάσει δείκτη στον οποίο λαμβάνεται υπόψη ο αέρας ή η υγρασία πέραν της θερμοκρασίας, ξεπερνά τους 52 βαθμούς Κελσίου στην Μπανγκόκ, σύμφωνα με τις αρχές της.

Ο υδράργυρος έφτασε χθες, Τετάρτη 25/4, τους 43,0 βαθμούς Κελσίου στην Λαμπάνγκ, στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό ινστιτούτο, το οποίο προβλέπει για σήμερα παρόμοια επίπεδα θερμοκρασίας, τα οποία βρίσκονται κοντά στο ρεκόρ που καταγράφηκε πέρυσι, όταν το θερμόμετρο έδειξε 44,6 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές της επαρχίας Ούντον Θάνι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξέδωσαν επίσης προειδοποίηση για τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Στην Ταϊλάνδη, τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου ως τις 17 Απριλίου φέτος λόγω της ζέστης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, ενώ ο αντίστοιχος απολογισμός για όλη την περσινή χρονιά ανερχόταν σε 37.

Το 2023 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο. Στην Ασία, ο αντίκτυπος των κυμάτων ακραίας ζέστης είναι ολοένα και πιο μεγάλος, υπογράμμισε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).


Πηγή