Ο Έντι Ράμα στέλνει «καλημέρα» στην Αθήνα με Ζορμπά: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ομιλία στο Γαλάτσι – Έκτακτο μήνυμα Μπελέρη


Ο Έντι Ράμα στέλνει «καλημέρα» στην Αθήνα με Ζορμπά: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ομιλία στο Γαλάτσι – Έκτακτο μήνυμα Μπελέρη


Διαφ.


Χιλιάδες Αλβανοί έχουν συγκενρωθεί στο κλειστό του Γαλατσίου, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι κατάμεστο, για να υποδεχθούν τον Έντι Ράμα που στέλνει μήνυμα με Αλέξη Ζορμπά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από περίπου 150 άτομα, μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, βουλευτές και δημοσιογράφους.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης από Βόρεια Ήπειρο: «Ως παιδί ομογενών καταλαβαίνω τα προβλήματά σας»

Η ομιλία του πραγματοποιείται στο Γαλάτσι και αναμένεται να αναχωρήσει για την Αλβανία, περίπου στις 18:00- 19:00.

Από το πρωί πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συρρέει προς το Γαλάτσι για να παρακολουθήσει την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού, του οποίου η επίσκεψη στην Αθήνα προκάλεσε έντονες συζητήσεις αναφορικά με το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή δεδομένης της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες εξαιτίας της υπόθεσης Μπελερι.

Εκτιμάται πως συγκεντρώθηκαν 5.000 -6.000 Αλβανοί δηλαδή το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με χορούς και τραγούδια από Αλβανούς καλλιτέχνες.

Στις 16:00 έχει προγραμματιστεί το γεύμα, ενώ στις 18:00 αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Για την σημερινή ομιλία του Ράμα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο. Ταυτόχρονα, η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Φυσικά ενεργοποιείτε και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ και για την ομαλή διεξαγωγή γης εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, επί ποδός είναι περίπου 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Την ίδια στιγμή, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα γίνεται και έλεγχος στο στάδιο του Γαλατσίου, στο οποίο η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και παρακολούθηση στα social media.

Το έκτακτο μήνυμα Μπελέρη: «Προσοχή Έλληνες, ο Ράμα θέλει να σας προκαλέσει»

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται τονίζοντας πως ο Ράμα ήρθε απλά στην Ελλάδα για να δυναμιτίσει το κλίμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έντι Ράμα, σε ένα συνεχές κρεσέντο προκλήσεων, επέλεξε να επισκεφθεί την Αθήνα στην επέτειο της παράνομης σύλληψης του Μπελέρη.

Το μήνυμά του:

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Μικροεπεισόδια στο Γαλάτσι από υποστηρικτές της Αλβανικής αντιπολίτευσης

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Κλειστό του Γαλατσίου, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ειδικότερα, περίπου 30 άτομα, οπαδοί της της αλβανικής αντιπολίτευσης φώναξαν συνθήματα και διαδήλωσαν κατά του Ράμα.

Διαδηλωτές Γαλάτσι

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή