«Κολασμένο» τοπίο από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα δούμε ότι στις επόμενες μέρες…»


«Κολασμένο» τοπίο από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα δούμε ότι στις επόμενες μέρες…»


Διαφ.


Ο Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαίωσε επί της ουσίας, αυτό που περιμένουμε να δούμε με τη θεαματική άνοδο του υδραργύρου, αναφέροντας πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επισημαίνει, ότι τη Δευτέρα (13/5) η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά. Στις πιο δυτικές περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν κι από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη.

Τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, την Στερεά Ελλάδα, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Μακεδονία.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα είναι πυκνές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα είναι στους 14 – 26 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν μέχρι και τα 4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 – 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό κόλπο ως και 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη (14/5) στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα θα είναι καλύτερος.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Τετάρτη (15/5).


Πηγή