Καιρός σήμερα 13/5: Με… φόρα ξεκινά η εβδομάδα και μίνι καύσωνα προ των πυλών – Θα υπερβεί τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος! (video)


Καιρός σήμερα 13/5: Με… φόρα ξεκινά η εβδομάδα και μίνι καύσωνα προ των πυλών – Θα υπερβεί τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος! (video)


Διαφ.


Με λίγη συννεφιά ξεκινά η εβδομάδα, κάτι που σταδιακά θα αλλάξει και ο καιρός θα θυμίζει μέσα καλοκαιριού, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, θα χρειαστούν καλοκαιρινά ρούχα από την Πέμπτη, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου ανήρτησε ένα διάγραμμα στο Facebook με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, 20 Μαΐου.

«Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια. Όπως θα παρακολουθήσετε σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως “φρενάρει” και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Δείτε επίσης: Προανήγγειλε το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Από τα μέσα της εβδομάδας και στη συνέχεια η θερμοκρασία…»

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανήρτησε ένα διάγραμμα στο Facebook με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαΐου.

«Οι θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 20/5 με μια μόνο ματιά! Αρκετή ζέστη, σκόνη-θολούρα και υγρασία το ερχόμενο Σαβ/κύριακο!(Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο μετεωγραμμα). Για ότι νεότερο προκύψει θα υπάρξει ενημέρωση!».

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 13/5

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Στη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος και εκεί ο καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στις Κυκλάδες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και στην Κρήτη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στις Κυκλάδες και στην Κρήτη έως τους 26 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή