Τήνος: Άρπαξαν ποσό των 20.000 από ηλικιωμένο – Βρήκε το δράστη τυχαία


Τήνος: Άρπαξαν ποσό των 20.000 από ηλικιωμένο – Βρήκε το δράστη τυχαία


Διαφ.


Ένα ακόμα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Τήνο με θύμα έναν ηλικιωμένο 87 ετών.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Fake δίκτυο e-shop πίσω από την μεγαλύτερη διαδικτυακή απάτη στον κόσμο – Εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο ηλικιωμένος δέχτηκε μία κλήση στο τηλέφωνό του από άγνωστο άντρα, ο οποίος του είπε ότι είναι γιατρός και η κόρη του είχε ένα ατύχημα, και θα χρειαστεί να γίνει χειρουργείο.

Για την επέμβαση αυτή του ζήτησε 80.000 ευρώ. Έντρομος ο ηλικιωμένος άνδρας και θέλοντας να βοηθήσει την κόρη του, καθώς πείστηκε από τα λεγόμενα του άγνωστου άνδρα, είπε ότι μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή μόνο 10.000 ευρώ.

Ο άγνωστος δράστης συμφώνησε και είπε ότι θα στείλει άτομο στο σπίτι του ώστε να τα παραλάβει.

Μετά από λίγο, πήραν τηλέφωνο τον ηλικιωμένο και του ζήτησαν να βγει έξω και να τους δώσει τα χρήματα, όπου τον περίμενε ένα άτομο ηλικίας γύρω στα 30. Μελαχρινός, με μαύρα ρούχα, μετρίου αναστήματος και βάρους, παρέλαβε τα χρήματα και αποχώρησε χωρίς να μιλήσει.

Οι απατεώνες όμως δε σταμάτησαν εκεί, καθώς θεώρησαν ότι πήραν πολύ εύκολα τα 10 χιλιάρικα από τον ηλικιωμένο, έτσι μετά από λίγο τον κάλεσαν ξανά στο τηλέφωνο ζητώντας του ακόμη 10.000 ευρώ. Ο 87χρονος έβαλε 10.000 ευρώ σε μία σακούλα, ήρθε πάλι το ίδιο άτομο έξω από το σπίτι του και του τα έδωσε. Όταν ηλικιωμένος κατάφερε να επικοινωνήσει με την κόρη του κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη.

Υπέβαλε μήνυση στο Α.Τ Τήνου, σε βάρος αγνώστου-ων δράστη-ων για απάτη.

Ωστόσο, πριν καλά-καλά ξεκινήσει έρευνα, συνάντησε τον δράση τυχαία, κάλεσε την αστυνομία που τον συνέλαβε. Βρήκαν μόνο τα 5.000 ευρώ.


Πηγή