«Κλείδωσε» τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου: Τόσο θα κρατήσουν ζέστη και θολούρα στην ατμόσφαιρα


«Κλείδωσε» τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου: Τόσο θα κρατήσουν ζέστη και θολούρα στην ατμόσφαιρα


Διαφ.


Καιρός: Την πρόβλεψή του για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στην Ελλάδα έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, με τη ζέστη και την αφρικανική σκόνη να κυριαρχούν.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

«Η θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 23/5 με μια μόνο ματιά! Η αυξημένη υγρασία, η θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το Σ/κυριο στα ορεινά και τα βόρεια!

Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση!

Mε εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου»

Αφρικανική σκόνη: Χάρτης του meteo.gr δείχνει ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τη μεταφορά σημαντικής ποσότητας σαχαριανής σκόνης.

Παράλληλα, «ξεχνούν» το καλοκαίρι τα Μερομήνια: «Σκωτσέζικο ντους μέχρι τον 15αύγουστο…»

Σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αύριο Παρασκευή αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.


Πηγή