Δε μας αφήνει ήσυχους ο Τάσος Αρνιακός: «Ένα βαρομετρικό χαμηλό σέρνεται μέχρι την Ελλάδα και φέρνει…»


Δε μας αφήνει ήσυχους ο Τάσος Αρνιακός: «Ένα βαρομετρικό χαμηλό σέρνεται μέχρι την Ελλάδα και φέρνει…»


Διαφ.


Ο Τάσος Αρνιακός φέρνει μεν θετικά νέα τονίζοντας, ότι η αφρικανική σκόνη θα φύγει από την χώρα μας με βορειοδυτικούς ανέμους, που θα ευνοήσουν αυτή την απομάκρυνσή της, ωστόσο μια «ψυχρή λίμνη» θα φέρει ψύχρα και βροχές σε αρκετές περιοχές.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει μέσω του ΑΝΤ1, ότι θα αρχίσει σιγά σιγά να καθαρίζει ο ουρανός από σήμερα (22/5) κιόλας, με τις λασποβροχές ακόμη να υπάρχουν και τα φαινόμενα να επιμένουν να μας ταλαιπωρούν τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, ωστόσο οι συνθήκες θα αλλάξουν, κάτι που επισημαίνει και η Χριστίνα Σούζη.

Τι έρχεται μετά την απομάκρυνση της σκόνης

Συγκεκριμένα, ήδη από αύριο (23/5) θα δούμε βορειοδυτικούς ανέμους να απομακρύνουν την αφρικανική σκόνη, αλλά κάτι τέτοιο θα φέρει μια «ψυχρή λίμνη» κι ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα μέρη μας, ξεκινώντας από τα νότια, κάτι που θα μεταφραστεί σε συννεφιά και ψύχρα, πλησιάζοντας προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο Τάσος Αριακός, πάντως, μας προτείνει να πάμε τα αυτοκίνητα… για πλύσιμο από την Παρασκευή (24/5), με υπολείμματα σκόνης μέχρι εκείνη τη μέρα να υπάρχουν μόνο στο Αιγαίο, αλλά και το βαρομετρικό χαμηλό να αλλάζει τα δεδομένα στην χώρα μας.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:


Πηγή