Λαμία: Πολλά ερωτήματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα μολυσμένα σχολικά γεύματα (video)


Λαμία: Πολλά ερωτήματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα μολυσμένα σχολικά γεύματα (video)


Διαφ.


Λαμία: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο και την ταχύτητα που επεκτάθηκε η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα μολυσμένα σχολικά τρόφιμα.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες του εργοστασίου αλλά και των γύρω επιχειρήσεων που θα φωτίσει τις έρευνες τους ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού στην επιχείρηση.

Με την ευκαιρία, δείτε: Σοκαριστικά ντοκουμέντα στη Λαμία: Καταγγελίες για σκουλήκια, τρίχες και πούπουλα σε μερίδες που δίνονταν στους μαθητές (video)

Πολλά τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις είναι πολλά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά άρχισε πιθανότατα από κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια πήρε έκταση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αυτό να έχει αποδειχθεί. Παράλληλα στελέχη της πυροσβεστικής θα κληθούν να απαντήσουν στο πώς επεκτάθηκε τόσο γρήγορα, όπως αν κάποιος είχε ρίξει κάποιο εύφλεκτο υγρό.

«Κάτι δεν πήγε καλά στην υγιεινή»

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πραγματοποίησε ελέγχους στο τμήμα Παραγωγής του εργοστασίου, του οποίου οι αποθήκες κάηκαν ολοσχερώς. «Είναι λίγο δύσκολο από τη δική μας την πλευρά να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι έγινε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρχε σταφυλόκοκκος, άρα κάτι δεν πήγε καλά στην υγιεινή.. αλλά αυτά είναι εκτίμηση δεν είναι απόδειξη» ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

«Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια είχαν πραγματοποιηθεί το Σάββατο και σήμερα ο ΕΦΕΤ κάνει τον έλεγχο που πρέπει να κάνει. H παραγωγική μονάδα μας δεν έχει υποστεί ζημιά και εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών θα λειτουργήσει πλήρως και σύντομα» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών «Γιαννίτσης Α.Ε.» Γιώργος Γιαννίτσης. Απ’ τα μολυσμένα σχολικά γεύματα υπέφεραν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Λαμίας και κάποια απ’ αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν.


Πηγή