Ονόματα και «ταρίφες» από 250 έως 10.000 ευρώ στο σημειωματάριο της διευθύντριας – «Φύλλο και φτερό» οι συγγενείς και οι περιουσίες των εμπλεκόμενων (video)


Ονόματα και «ταρίφες» από 250 έως 10.000 ευρώ στο σημειωματάριο της διευθύντριας – «Φύλλο και φτερό» οι συγγενείς και οι περιουσίες των εμπλεκόμενων (video)


Διαφ.


ΔΟΥ Χαλκίδας: Νέα στοιχεία και πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέρα με την ημέρα για το κύκλωμα των εφοριακών που δρούσε στη Χαλκίδα. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που δεν είναι άλλο από το σημειωματάριο που διατηρούσε η διευθύντρια, στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά τα ονόματα των επιχειρηματιών που εκβιάζονταν από το κύκλωμα, ημερομηνίες αλλά και χρηματικά ποσά.

Με την ευκαιρία, δείτε: «Θάψτε με… θέλω να πεθάνω»: Ούρλιαζε κατηγορούμενη από το κύκλωμα εφοριακών στα δικαστήρια Χαλκίδας (video)

«Κλειδί» στην υπόθεση τα ονόματα στο σημειωματάριο της διευθύντριας

Το σημειωματάριο που διατηρούσε η διευθύντρια στο οποίο αναγράφονται ονόματα γνωστών επιχειρηματιών που εκβιάζοντας από το κύκλωμα των εφοριακών της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας φέρεται να αποτελεί στοιχείο «κλειδί» στην υπόθεση.

Σημαντικά στοιχεία, όπως τα ονόματα των θυμάτων, ημερομηνίες και τα χρηματικά ποσά που παραλάμβαναν, ρίχνουν «φως» στον αριθμό των υποθέσεων εκβίασης και δωροληψίας, αλλά και στη λεία του κυκλώματος.

Η διευθύντρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να όριζε το χρηματικό ποσό, με βάση τις ανάγκες της για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις διακοπές της.

Να σημειωθεί ότι, η γραμμή υπεράσπισης της αρχηγού της οργάνωσης ανέφερε ότι πρόκειται για ποσά που σχετίζεται με έσοδα της ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η διευθύντρια, όσο και ακόμη μία υπάλληλος της εφορίας Χαλκίδας, κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη, που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Τα ποσά που ζητούσαν

Τα χρήματα που φέρονται να ζητούσαν οι υπάλληλοι κυμαίνονταν από 4.000 ευρώ μέχρι και 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους εδώ και τρεις μήνες με τα θύματά τους.

Μάλιστα, μόνο το τελευταίο τρίμηνο είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 100.000 ευρώ με την «ταρίφα» να φτάνει έως και τις 30.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διαταγή για εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ

Στο μεταξύ, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια καθώς επίσης και μία υπάλληλος της Εφορίας Χαλκίδας έχουν κριθεί προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ άλλα πέντε μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

«Φύλλο και φτερό» οι συγγενείς και οι περιουσίες των εμπλεκόμενων

Το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 αφού δόθηκε εντολή για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κάποιοι προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων. Έτσι στο «κάδρο» των ερευνών μπήκαν και άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις στη ΔΟΥ.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του. Τέλος έρευνες θα γίνουν και στην περιουσία τους.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για τα όσα αναφέρει η εντολέας του από την δική της πλευρά.

«Οι διάλογοι που έχουν βγει στην δημοσιότητα – υπάρχουν μέσα στη δικογραφία – είναι ένα κομμάτι που αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να βεβαιώνει ότι αυτά που αποτυπώνει ότι έγιναν. Για να υπάρξει ποινικό αδίκημα θα πρέπει να έρθει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που αναφέρεται στον συγκεκριμένο διάλογο και να πει ”πράγματι έγιναν αυτά”».

«Η εντολέας μου αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα», ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας είπε ο δικηγόρος «με υπόδειξη της εντολέως μου βρέθηκαν».

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος δήλωσε: «Έγινε για να αποκτήσει φορολογική ασυλία, γιατί έχει εκκρεμότητες… Όπου μιλάνε για χρήματα, αναφέρονται σε χρήματα που πάνε στη ΔΟΥ. Δεν είναι χρήματα για την τσέπη τους. Η εντολέας μου αρνείται ότι εισέπραξε κι ένα ευρώ από κάποιον», τόνισε ο δικηγόρος της προϊσταμένης.


Πηγή