Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω – Στην Αττική εκατοντάδες ακαθάριστα οικόπεδα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου


Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω – Στην Αττική εκατοντάδες ακαθάριστα οικόπεδα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου


Διαφ.


Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί (26/5) στο Πυροσβεστικό Σώμα για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων είναι μεγάλη. Συνολικά επιχειρούν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και εννέα οχήματα ενώ από άερος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Ξέσπασε φωτιά στον Ασπρόπυργο- Σηκώθηκε ελικόπτερο

Παράλληλα συνδράμουν οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κίνδυνος με τα ακαθάριστα οικόπεδα στην Αττική

Δε φαίνεται να μαθαίνουμε από τα λάθη μας ούτε φέτος το καλοκαίρι, καθώς εκατοντάδες παραμένουν τα ακαθάριστα οικόπεδα σε αρκετές περιοχές της Αττικής, μολονότι η η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και των δήμων είναι αυστηρές.

Όπως φαίνεται από την αυτοψία που έκανε ο τηλεοπτικό σταθμός OPEN, αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στην Πάρνηθα η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές πέρυσι.

Πριν δυο χρόνια η Βαρυμπόμπη έζησε τον πύρινο εφιάλτη, παρόλα αυτά αρκετά οικόπεδα στην περιοχή παραμένουν ακαθάριστα. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Σταμάτα.

O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω του OPEN κάνει σύσταση ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα.

«Ζητάμε το αυτονόητα ανθρώπινο: Να προστατεύσουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας, τους διπλανούς μας τον τόπο μας. Ζητάμε μαζί με την Πολιτεία που είναι υπεύθυνη για το δημόσιο χώρο, ο καθένας από εμάς να δείξει υπευθυνότητα στον δικό του χώρο: Καθαρισμός και μεγάλη προσοχή από όλους μας», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε περιοχές που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες. Την ίδια ώρα, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας άνδρας στα Φιλιατρά ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο άνω των 2.000€.


Πηγή